• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 12 Μαΐου 2018

    Στην Ελλάδα είναι απαγορευτικό να έχεις περιουσία - Στοιχεία που σοκάρουν

    Του Άρη Δημόπουλου

    Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η αποποίηση κληρονομιάς από τους Έλληνες στα χρόνια της κρίσης, με τους αριθμούς πραγματικά να εκτοξεύονται την τελευταία διετία. 
    Το αβέβαιο οικονομικά κλίμα και φυσικά οι υπέρογκοι φόροι που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία, καθιστούν απαγορευτικό το να έχει κάποιος στην κατοχή του έστω και ένα ακίνητο ή εκτάσεις γης.
    Ακόμη κι αν αυτά προέρχονται από...κληρονομιές!

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι αποποιήσεις κληρονομιάς έφτασαν πέρυσι τις 130.000 όταν το 2016 τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης μιλούσαν για 54.422 αποποιήσεις.
    Μάλιστα συγκρίνοντας τα στοιχεία του 2017 με αυτά του 2013, η αύξηση φτάνει το εντυπωσιακό ποσοστό του 333%, αφού από το 2013 καταγράφηκαν 29.199 αποποιήσεις κληρονομιάς και έκτοτε η άνοδος ήταν συνεχής.
    Φαίνεται πως στα χρόνια της «πρώτης φοράς αριστεράς», η κυβέρνηση της οποίας θα καταργούσε τον...ληστρικό ΕΝΦΙΑ, οι φόροι που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά περιοδικά αυξήθηκαν.
    Έτσι, αυτό που κάποτε  ήταν το "όνειρο" σχεδόν κάθε ελληνικής οικογένειας, δηλαδή η απόκτηση ενός σπιτιού ή γης, σήμερα έχει μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη, κατά παραγγελία της παγκόσμιας εξουσίας.
    Η «τιμωρία» των Ελλήνων αποδίδει καρπούς, αφού μέσα σε περιβάλλον σοβιέτ οικονομίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων ή εκτάσεων γης πληρώνουν επί της ουσίας ένα πολύ ακριβό ενοίκιο στο κράτος!
    Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα το 2018, όταν ήδη από το 2014-15 ο τότε αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν για την κατάργηση του «παράλογου» ΕΝΦΙΑ.
    Σήμερα ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα για εκατομμύρια Ελλήνων, αλλά μία σειρά από άλλους ληστρικούς φόρους σε κινητή ή ακίνητη περιουσία παίρνουν τα ΠΑΝΤΑ από τους πολίτες:


    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ