• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

    Πρωτοφανές: Οι Κινέζοι Κτύπησαν Με Ακτίνες Λέιζερ Αμερικανικά Αεροσκάφη! (Βίντεο)

    Κινέζοι στρατιωτικοί κτύπησαν με ακτίνες λέιζερ Αμερικανούς πιλότους που εκτελούσαν πτήσεις γύρω από τη βάση τους στο Τζιμπουτί, ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ. Το 2017 η Κίνα εγκαινίασε την πρώτη ναυτική βάση της εκτός Κίνας στο Τζιμπουτί, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από εκείνη των ΗΠΑ και κατ'αυτό τον τρόπο άρχισαν τα επεισόδια...


    Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι δέχθηκαν επίθεση με ακτίνες λέιζερ από τις ένοπλες δυνάμεις ενός ξένου κράτους.

    Το υπουργείο των ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκε επισήμως και ζήτησε από το Πεκίνο να ερευνήσει τα επεισόδια αυτά που σημειώθηκαν πριν από πολλές εβεδομάδες, ανέφερε μια εκπρόσωπος, η Ντέινα Γουάιτ. «Πρόκειται για πολύ σοβαρά γεγονότα. Αυτή η πρακτική θέτει σε πραγματικό κίνδυνο τους αεροπόρους μας», είπε.


    Δύο Αμερικανοί πιλότοι μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 τραυματίστηκαν ελαφρά στα μάτια ενώ ετοιμάζονταν να προσγειωθούν στη βάση στο Τζιμπουτί, τη Σέριλ Κλίνκελ.

    Η βάση Καμπ Λιμόνιερ, που βρίσκεται στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου του Τζιμπουτί, είναι η μοναδική μόνιμη αμερικανική βάση στην αφρικανική ήπειρο.

    Χρησιμοποιείται κυρίως για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην ανατολική Αφρική και την Υεμένη.
    Η Ντέινα Γουάιτ δήλωσε «πεπεισμένη» ότι οι υπεύθυνοι για τη χρήση αυτών των λέιζερ ήταν Κινέζοι. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι τα λέιζερ προέρχονταν κατά πάσα πιθανότητα από την κινεζική βάση.

    Δείτο το αποκαλυπτικό βίντεο:


    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ