• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 10 Απριλίου 2018

    Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω

    Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

    «Στις 22.28 αρχιφύλακας του φυλακίου στη Ρω αντιλήφθηκε θόρυβο ερχόμενο από ανατολικά προς τα δυτικά και, αφού ενημέρωσε, πήρε εντολή να ρίξει προειδοποιητικά τροχιοδεικτικά πυρά σε ασφαλή κατεύθυνση. Αφού έριξε για μερικά λεπτά, το ελικόπτερο αποχώρησε».


    Με αυτά τα λόγια, στέλεχος του Γενικού Επιτελείου Στρατού περιέγραψε στο zougla.gr το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στη νήσο Ρω. Είχε προηγηθεί η πληροφορία ότι τουρκικό ελικόπτερο, ενδεχομένως της Ακτοφυλακής, πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από το ακριτικό νησί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων του Πενταγώνου, το ελικόπτερο φέρεται να μην είχε παραβιάσει το ελληνικό FIR. Την πληροφορία επιβεβαιώνει στο zougla.gr και ανώτερη πηγή του ΓΕΕΘΑ. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως η αντίδραση του ελληνικού φυλακίου επί της νήσου Ρω υλοποιήθηκε βάσει των προβλεπομένων κανόνων εμπλοκής και βεβαίως έπειτα από άνωθεν εντολή. 

    Προκύπτει, ωστόσο, το εξής: το ελικόπτερο δεν αναγνωρίστηκε ασφαλώς λόγω και του σκότους και η ακαριαία αντίδραση οφείλεται στον ήχο, για αυτόν τον λόγο και τα τροχιοδεικτικά πυρά εβλήθησαν προς ασφαλή κατεύθυνση, δηλαδή όχι επί του στόχου. Συμπεραίνεται πως οι παραμεθόριες μονάδες έχουν λάβει σαφείς εντολές που περιγράφονται από κανόνες εμπλοκής στο πλαίσιο του καθεστώτος υψηλής ετοιμότητας στο οποίο βρίσκονται την τελευταία περίοδο. 


    zougla.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ