• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

    Oι βραστές πατάτες μπορούν να σας «χαρίσουν» φως για ένα μήνα (φωτό)

    Ξέρατε ότι αν βράσετε μια πατάτα για 8 λεπτά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μπαταρία που παράγει 10 φορές περισσότερη ισχύ από αν η πατάτα ήταν ωμή;


    Ο καθηγητής Φυσικής και Γεωργίας, Haim Rabinowitch, ανακάλυψε ότι αν βάλει κανείς φέτες από πατάτες ανάμεσα σε φύλα χαλκού (κάθοδος) και ψευδαργύρου (άνοδος) και τα συνδέσει με καλώδιο, τότε μπορεί να ανάψει μια λάμπα LED επαρκούς ισχύος για να φωτίσει ένα δωμάτιο για χρονικό διάστημα έως και 40 ημερών.

    Μπορείτε να φανταστείτε τις προοπτικές αυτής της έρευνας; Σκεφτείτε τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει αυτή η ανακάλυψη για τους ανθρώπους σε υπανάπτυκτες περιοχές του κόσμου.


    Αλλά, γιατί οι βρασμένες πατάτες; Τι είναι εκείνο που τις κάνει να λειτουργούν ως τόσο καλές μπαταρίες; Η έρευνα επικεντρώνεται στις πατάτες για δύο βασικούς λόγους:

    Επειδή υπάρχουν εν αφθονία σε όλο τον κόσμο
    Επειδή μπορούν να καλλιεργηθούν σχεδόν παντού, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών του πλανήτη με δύσκολες κλιματικές συνθήκες
    Η ίδια η πατάτα, από μόνη της δεν αποτελεί πηγή ενέργειας. Ενεργώντας, όμως, ως γέφυρα μεταξύ των μετάλλων, επιτρέπει στα ηλεκτρόνια να κινούνται ελεύθερα μέσα από το καλώδιο, καθώς βοηθά στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.


    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ