• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

    «Μπλόκο» στο «μαύρο» του Mega από το ΣτΕ

    H απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία αποφασίστηκε να σταματήσουν οι εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Mega «παγώνει» με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου.


    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της υπ' αριθμόν 18/2018 απόφασης του ΕΣΡ βάσει της οποίας επρόκειτο να πέσει «μαύρο» στο πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι.

    Το Mega υποστηρίζει ότι το άρθρο 14 του νόμου 4339/2015 δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής γιατί οι διατάξεις του είναι ανίσχυρες ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντίθετες στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. 


    Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί. Η αίτηση ακύρωσης του Mega προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 4 Μαϊου του 2018 και εισηγητής έχει οριστεί ο Σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος.

    Υπενθυμίζεται ότι με ψήφους έξι υπέρ και τρεις κατά, το ΕΣΡ αποφάσισε την περασμένη Τρίτη 13/03/2018 να μπει «λουκέτο» στο Mega.

    Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έκρινε ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

    Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Mega

    «Το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακρικτικό τίτλο «Mega Channel» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του».

    Σημειώνεται ότι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ είχε καταθέσει στις αρχές Μαρτίου αίτηση ακύρωσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ για την διαγωνιστική διαδικασία για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

    Η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ανέφερε τότε:

    «Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης απευθυνόμενη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Η αίτηση αυτή στρέφεται κατά της απόφασης του Ε.Σ.Ρ. να εφαρμόσει τον ν. 4339/2015 για την διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης επτά τηλεοπτικών αδειών, της απόφασης του Υπουργού Ψ.Π.Τ.Ε. με αριθμό 1830/2017 (που αφορά τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών) και της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ψ.Π.Τ.Ε. με αριθμό 2178/2017 (που αφορά τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των επτά δημοπρατούμενων αδειών).

    Με την αίτηση της η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ζητά την ακύρωση των ως άνω αποφάσεων και της διαγωνιστικής διαδικασίας».

    Προσδιορίστηκε ως ημερομηνία συζήτησης της αιτήσεως ακυρώσεως η 02/03/2018, ημερομηνία στην οποία θα συζητηθούν και οι σχετικές αιτήσεις ακυρώσεως και των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.

    Περαιτέρω, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. έστειλε σήμερα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Ε.Σ.Ρ., εκτενή επιστολή αναφορικά με τις προβλέψεις του ν. 4339/2015 για το ενδεχόμενο δυνατότητας διακοπής της λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν συμμετείχε στην διαγωνιστική διαδικασία μετά την 28/02/2018. Τέλος ενημέρωσε το Ε.Σ.Ρ. για την άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του ν. 4339/2015 και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων».

    Με αυτήν την ανακοίνωση η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ζητά από το ΕΣΡ να μην ρίξει μαύρο στο Mega προτού συζητηθεί από την ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της.

    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ