• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

    Παραλογισμός από το ΝΑΤΟ: Απειλεί με πυρηνικό πόλεμο την Mόσχα για την δηλητηρίαση του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα

     Για άλλη μια φορά το ΝΑΤΟ με άκρως επιθετική συμπεριφορά επιτίθεται κατά της Ρωσίας και την απειλεί ακόμα και με ένοπλη σύγκρουση (που σημαίνει πυρηνική και συνεπώς καταστροφή για όλο τον πλανήτη) ισχυριζόμενο ότι δηλητηρίασε τον πρώην Ρώσο διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ στο Ηνωμένο Βασίλειο (για το οποίο δεν έχει παρουσιάσει καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του) και ότι αυτό αποτελεί μία «εξαιρετικά σοβαρή» επίθεση εναντίον μίας χώρας του ΝΑΤΟ!

    Αν η Ρωσία επιδιώκει τη σύγκρουση, «θα είμαστε σε θέση να υπερασπισθούμε όλα τα μέλη μας», προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ προφανώς αγνοώντας ότι αν αυτή η σύγκρουση λάβει χώρα ούτε αυτός θα είναι εκεί που είναι για να μας τα λέει, ούτε κανείς από εμάς θα είναι σε θέση να τον ακούσει.
    Δυστυχώς οι τύχες του πλανήτη διακυβεύονται από ανθρώπους που δεν κατανοούν την ισχύ την οποία διαχειρίζονται. «Η επίθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή. Η Ρωσία είναι γείτονάς μας και η απόφαση να έλθουμε σε αντιπαράθεση θα είναι δική της απόφαση», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
    Κατηγορώντας τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η επίθεση στο Σάλσμπερι πραγματοποιήθηκε «σε πλαίσιο που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια»«Απαντάμε με διάφορους τρόπους», ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείο Ειδήσεων
    «Δεν επιθυμούμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν θέλουμε να συρθούμε σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών, διότι είναι δαπανηρό, επικίνδυνο και δεν συμφέρει κανέναν».
    «Αλλά έχουμε ένα μήνυμα: το ΝΑΤΟ θα υπερασπισθεί όλα τα μέλη του έναντι κάθε απειλής...είμαστε σε θέση να αμυνθούμε», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πριν προειδοποιήσει ότι η Συμμαχία «συνεχίζει την προσαρμογή της και σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Ιουλίου».
    «Το ΝΑΤΟ θέλει να συνεχίσει να έχει διάλογο. Είναι δύσκολος, αλλά αναγκαίος», είπε. «Εργαζόμαστε για να οργανώσουμε μία σύνοδο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ/Ρωσίας αυτή τη χρονιά», είπε.
    Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Ρωσία «να αλλάξει συμπεριφορά», «διότι δεν έχει τίποτε να κερδίσει».
    Ταυτόχρονα, κάλεσε τις βρετανικές αρχές να ενεργήσουν «κατά αναλογικό και μετριοπαθή τρόπο».
    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν θέμα της επίθεσης στο Σάλσμπερι.
    Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Βρετανία μπορεί να υπολογίζει στην νατοϊκή αλληλεγγύη, αλλά δήλωσε ότι δεν έχει ζητηθεί από το Λονδίνο η ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας, ούτε έχει διατυπωθεί άλλο αίτημα για την παροχή βοήθειας στην έρευνα για τη χρήση χημικού όπλου στο βρετανικό έδαφος.
    Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καταρχήν να σημειώσουμε ότι μέχρι και σήμερα οι επιθετικές ενέργειες ανήκουν εξολοκλήρου στο ΝΑΤΟ. ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα βρίσκονται έξω από τα σύνορα της Ρωσίας. Αντίθετα έξω από τα σύνορα των ΗΠΑ δεν βρίσκεται ούτε ένας Ρώσος στρατιώτης, εκτός εάν υπολογίσουμε την Αλάσκα, το οποίο έχει να κάνει καθαρά με γεωγραφικούς όρους.
    Η παράλογη επιθετικότητα των Δυτικών έναντι της Ρωσίας τις τελευταίες ημέρες εξηγείται υπό το σοκ που υπέστησαν με την παρουσίαση από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν των νέων στρατηγικών υπερόπλων της Μόσχας που δείχνουν ότι η Ρωσία είναι σε θέση να γείρει την πλάστιγγα της ισχύος με το μέρος της ενώ μετέτρεψε την περιβόητη αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ σε ένα άχρηστο σύστημα.
    Η επικοινωνιακή ήττα του ΝΑΤΟ ήταν τόσο μεγάλη που έπρεπε να απαντηθεί άμεσα.
    Κανείς δεν ξέρει ποιος δλητηρίασε τον Ρώσο διπλό πράκτορα. Πολύ εύκολα θα μπορούσε να είναι δυτική προβοκάτσια για ένα πολύ απλό λόγο. Πλέον ήταν άχρηστος στην Δύση ενώ δεν αποτελούσε απειλή για την Ρωσία.
    Αντίθετα νεκρός ήταν πολύ πιο χρήσιμος στην Δύση και με κατάλληλη αυθαίρετη και αναπόδεικτη προπαγάνδα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρόβλημα για την Ρωσία.
    Το κίνητρο το έχουν κύκλοι της Δύσεως και όχι της Μόσχας και ο νοών νοείτω


    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ