• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

    Μύλος η συγκυβέρνηση: Σε απομόνωση ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ

    Ο Κουβέλης τα βάζει με τον άφαντο και απομονωμένο Καμμένο, ο οποίος κρίθηκε από το Μαξίμου ως ο πλέον ακατάλληλος για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης με την Τουρκία και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.


    Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «σφάζονται» μεταξύ τους στο πλαίσιο του γενικότερου κλίματος «αλληλοσπαραγμού», ενώ η υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη αποτέλεσε την θρυαλλίδα που μετέτρεψε την κυβερνητική συμμαχία σε διακεκαυμένη ζώνη. Και ξαφνικά, την ώρα που η κυβέρνηση κάνει αγώνα για να αποκηρύξει τον Σαββίδη, ισχυριζόμενοι ότι δεν είχε προνομιακή μεταχείριση ο επιχειρηματίας,  ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος κάνει την ανατροπή και παραδέχεται ότι ο Ιβάν είχε καλές και φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση. Μπορεί το όπλο του Ιβάν Σαββίδη να μην βγήκε από το θηκάρι του στο γήπεδο της Τούμπας, όμως η υπόθεσή του που έχει και πολιτικές προεκτάσεις έφερε ψυχροπολεμικό κλίμα στην συγκυβέρνηση.

    Μετά από τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ότι ο κυβερνητικός του συνέταιρος είναι ακροδεξιός – σύμφωνα με τις δηλώσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ,  Αννέτας Καββαδία και τους χαρακτηρισμούς της προς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου-   και δεν του «κάνει» για συνεταιράκι στην εξουσία.

    Ήδη έστρεψε το βλέμμα προς τα αριστερά και ψάρεψε καλό κλίμα από το Ποτάμι, ξεκινώντας την διαδικασία «διαζυγίου» από τους ΑΝΕΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε τελικά να γράφει και με το δεξί και είδε ότι δεν του βγήκε σε καλό. Λίγο οι αστοχίες του Πάνου Καμμένου, λίγο το προκλητικό του προφίλ και η ασυγκράτητη πατριωτική ρητορική του που έφερε πολύ συχνά σε δύσκολη θέση τη χώρα, λίγο τα σκάνδαλα εκατομμυρίων με την Σαουδική Αραβία, αλλά και λίγο οι… κουμπαριές του Πάνου Καμμένου με τους επιχειρηματίες που «σύστησε» στον Αλέξη για να κάνει τις μπίζνες της εξουσίας, οδήγησαν σε… αδιέξοδο.

    Ο Ιβάν Σαββίδης είναι το πρόσωπο που «βόλεψε» για τις περαιτέρω εξελίξεις. Ο «αγαπημένος» επιχειρηματίας της κυβέρνησης που με την ίδια άνεση που μπούκαρε στο Μέγαρο Μαξίμου και έγινε ο «κεντρικός παίχτης» του επιχειρηματικού, μιντιακού και ποδοσφαιρικού χώρου,  εισέβαλε ένοπλος και στο γήπεδο της ομάδας του, αίφνης αποκηρύσσεται από την κυβέρνηση. Ο επιχειρηματίας πια δεν είναι της κυβέρνησης. Δεν τον αναγνωρίζουν και μάλιστα τα τελευταία 24ωρα επιχειρούν να τον χρεώσουν στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Πάνος Καμμένος, όμως έχει διαφορετική γνώμη, και εφόσον δεν μπορεί ο ίδιος να σπάσει την… αφωνία του, το κάνει ο κ. Παπαχριστόπουλος που όχι μόνο τον αναγνωρίζει αλλά και παραδέχεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης, είχε καλές και φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση.  

    Τους πήρε το… ποτάμι

    Από τον Καλογρίτσα, τον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο μέχρι τον Ιβάν Σαββίδη, τον «λαγό» της κυβέρνησης, αλλά παράλληλα και τον εκλεκτό της κυβέρνησης ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να βάλει στο δικό του πολιτικό μονοπάτι και τον Αλέξη Τσίπρα και τα κατάφερε. Τρία χρόνια μετά όμως το Μαξίμου κάνοντας τον απολογισμό του βλέπει – διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις – ότι το δεξιό προφίλ που κατοχυρώνει με τις μνημονιακές του πολιτικές, αλλά και με τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση, τον φέρνουν ακόμη πιο κοντά στα μονοψήφια ποσοστά με τα οποία πάντα πορεύονταν.

    Η ανάγκη του Μαξίμου να απαλλαγεί απ’ ότι το βαραίνει και το κάνει να γέρνει προς τα δεξιά, είναι μονόδρομος και άρχισε εδώ και καιρό, βάζοντας αρχικά τον Πάνο Καμμένο στο περιθώριο και σταματώντας να βάζει πλάτη για να τον καλύψει. Η σιωπή του Πάνου Καμμένου στο θέμα των δύο στρατιωτικών και την προκλητικότητα των Τούρκων είναι επιβεβλημένη από το Μαξίμου όπως εκτιμούν πολλοί, με τον υπουργό να περιοδεύει σε Βρυξέλλες, Κύπρο και φυσικά να επιχειρεί αυτές τις ημέρες να ανακτήσει ξανά την καλή  του σχέση με τους Άραβες γιατί την πρώτη φορά με την πώληση των όπλων δεν του… βγήκε.

    Την ίδια στιγμή, διαχειριστής των κρίσιμων ζητημάτων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, γίνεται ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μάλιστα φρόντισε όχι μόνο να βγάλει εντελώς από το πλάνο τον Πάνο Καμμένο, αλλά και τον άδειασε στο δημόσιο λόγο του. «Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία. Δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς», ανέφερε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

    Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/milos-sigkivernisi-se-apomonosi-kammenos-ke-anel

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ