• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

    Πύρινη κόλαση στα Χανιά - Απειλούνται σπίτια - Απεγκλωβισμός ατόμων στην Κίσσαμο

    Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιές στην Κρήτη – Φλέγονται τα Χανιά – Οι φλόγες στον Αποκόρωνα πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια – Απεγκλωβίστηκαν άτομα στην Κίσσαμο - Συγκλονιστικές εικόνες από τα πύρινα μέτωπα


    Ώρες αγωνίας ζουν κάτοικοι στο χωριό Καλαμίτσι Αλεξάνδρου του Δήμου Αποκόρωνα λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο σημείο. Οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σπίτια και αγροικίες. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς μέσα στο χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η πυρκαγιά νωρίτερα απείλησε στάβλο με ζώα.

    Πυροσβεστικά οχήματα από όλη την Κρήτη κατευθύνονται στην περιοχή για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

    Συνολικά 20 πυροσβεστικά οχήματα και διπλάσιος αριθμός πυροσβεστών επιχειρούν στο σημείο.

    Σύμφωνα τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών Γιώργο Μαρκουλάκη, το νέο μέτωπο φωτιάς ξεκίνησε από ρεματιά στα νότια του χωριού.

    Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό, Γυμνάσιο και το Λύκειο Βάμου στον Αποκόρωνα έμειναν κλειστά λόγω των ισχυρών ανέμων.

    Πού εντοπίζονται πύρινα μέτωπα
    Ωστόσο, ο πύρινος εφιάλτης δεν περιορίζεται μόνο στον Αποκόρωνα. Από το βράδυ πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε Σφηνάρι, Παλαιά Ρόυμματα, Κακόπετρο, Κάμπο και Λίμνη Κυδωνίας.

    Σε Ρούμματα και Κακόπετρο οι φωτιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο, αναφέρει το zarpanews.gr.

    Μάλιστα στην περιοχή του Κάμπου της Κισσάμου κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγινε και επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων, με τους κατοίκους να περνούν τη νύχτα στις πλατείες των χωριών, καθώς οι φλόγες έφταναν σχεδόν έξω από τα σπίτια τους.

    Επίσης στην κοινότητα Κάμπος σύμφωνα με πληροφορίες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

    Ήδη, πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν φτάσει στα Χανιά από όλη την Κρήτη επιχειρούν την κατάσβεση στις παραπάνω περιοχές.
    Παράλληλα υπό έλεγχο τέθηκαν τη νύχτα, φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Σταλό, Ανατολικό Σέλινο, Κοντόπουλα, Φαλάσαρνα, Μεσκλά και αλλού.

    Σημειώνεται πως το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν από τη νύχτα σε όλο το νομό.

    πηγή φωτογραφιών: zarpanews.gr



    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ