• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

    ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ… ΕΜΕΙΣ ΣΕΙΡΑ ;;;;

    Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Με την φόρα που πήρε η Τουρκιά μετά την κατάληψη του Αφρίν εν μέσω στης πλήρης αδιαφορίας όλων των άλλων δυνάμεων της περιοχής και κυρίως των Ρώσων και των Αμερικανών, το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται είναι αν τώρα η νεοοθωμανική στρατηγική της Τουρκίας θελήσει να κάνει το ίδιο και στα δυτικά της, δηλαδή προς Ελλάδα μεριά, καθώς εδώ υπάρχουν πολλές «εκκρεμότητες» σύμφωνα με την Άγκυρα.

    Το μάθημα του Αφρίν θα πρέπει να μας γίνει κατανοητό ως προς το θέμα ότι είναι τραγικό λάθος να βασιζόμαστε, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα, στην πεποίθηση ότι αν μας επιτεθεί η Τουρκία θα τρέξουν να μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ή οι Αμερικανοί, ή όποιος άλλος υποτίθεται στρατηγικός μας εταίρος όπως το Ισραήλ, ή η Αίγυπτος.
    Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αν δεν μπορείς μόνος σου να υπερασπίζεσαι τα δίκαια σου, είσαι από χέρι χαμένος.
    Και η κατάσταση ως έχει, μόνο ηρεμία δεν προοιωνίζει καθώς τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν αδιάκοπα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.
    Με τέτοιο πολιτικό σύστημα και με στρατιωτική ηγεσία δημοσιοϋπαλληλικού χαρακτήρα και με ένα λαό που τρώει αδιάκοπα κουτόχορτο και εξαθλίωση, είμαστε ένα καλό… «ορεκτικό» για τις νεοοθωμανικές ορέξεις.
    Ας συνέλθουμε πριν είναι πολύ αργά.
    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ