• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

    Ο τουρκικός Στρατός κατέλαβε την Αφρίν - Ρ.Τ. Ερντογάν: «Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία!» (φωτό, βίντεο)

    Οι τουρκικές δυνάμεις και οι ισλαμιστές αντάρτες σύμμαχοί τους κατάφεραν να καταλάβουν με ορμητική έφοδο την πόλη Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία, σπάζοντας τις τελευταίες γραμμές άμυνας των Κούρδων.
    Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το πρωί την πλήρη κατάληψη της Αφρίν.

    «Το κέντρο της πόλης Αφρίν είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από τις 8:30 το πρωί», ανακοίνωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του.  
    «Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία! Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!», είπε στην ομιλία του ο Ερντογάν.
    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Nurettin Canikli, αποκάλεσε «ήρωα» τον τουρκικό Στρατό με ανάρτησή του στο Twitter και υπογράμμισε ότι οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία εγγυώνται «την ειρήνη, την ασφάλεια και την ειρήνη» για την Τουρκία και την περιοχή.
    Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu οι Σύροι ισλαμιστές αντάρτες και οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη στις 5 τα ξημερώματα τοπική ώρα όπου και κατέλαβαν αποθήκες πυρομαχικών.
    Μέσα σε μια ώρα οι δυνάμεις μπήκαν στην πόλη από όλες τις πλευρές με ορισμένες νάρκες να εκρήγνυνται καθώς ήταν σε εξέλιξη η προέλαση των Σύρων ισλαμιστών ανταρτών και των Τούρκων στρατιωτικών, μετέδωσε ανταποκριτής του πρακτορείου.
    «Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι ισλαμιστές σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Ράμι Αμπντελραχμάν. 
    Η Άγκυρα τρέχει την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» από τον Ιανουάριο, με στόχο να απομακρύνει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται από την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση.  
    Ο εκπρόσωπος των FSA (Free Syrian Army) (ισλαμιστών ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία), Mohammad Hamadin, δήλωσε σύμφωνα με το TRT ότι οι δυνάμεις του YPG έχουν αποσύρει από την Αφρίν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους και ότι γίνονται έλεγχοι.
    Η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση την πολιτοφυλακή αυτή, μολονότι οι Κούρδοι μαχητές υποστηρίζονται και εξοπλίζονται από την Ουάσινγκτον για την καταπολέμηση της αυτοαποκαλούμενης τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».
    Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 1.500 Κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά του θύλακα της Αφρίν, στην βορειοδυτική Συρία.
    Πάνω από 5.000 άτομα εγκατέλειψαν σήμερα την ανατολική Γούτα 
    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση της συριακής κυβέρνησης στον θύλακα των ισλαμιστών ανταρτών στην ανατολική Γούτα. 
    Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την περιοχή. 






    [VIDEO] A video shot by a drone of Turkish Armed Forces shows Turkish Armed Forces and Free Syrian Army (FSA) took complete control of northwestern Syria's Afrin within the "Operation Olive Branch" on March 18, 2018 http://aane.ws/-UB 



    [Video] : forces celebrating the liberation of at Kawa statue roundabout at the central part of the city. /PKK completely abandoned the city and no resisitance was met. Recent reports of explosions are IEDs that are being cleared from city.



    This is another disgraceful video of ‘Olive Branch’ members chanting racist, anti-Kurdish words and insulting Kurdish flag in Sadly world is just watching these!!! Audio is muted by me!









    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ