• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

    Έρευνα: Πώς πίνει τον καφέ του ένας ψυχοπαθής;

    Σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας σκέτο; Ακόμα κι ένας κόκκος ζάχαρης σας χαλάει τη γεύση; Αν σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας σκέτο (χωρίς ζάχαρη και χωρίς γάλα) τότε αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι που δεν φανταζόσασταν. 


    Τουλάχιστον σύμφωνα με μελέτη, η οποία διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τον καφέ τους σκέτο είναι πιο πιθανό να έχουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητας τους!

    Πώς έγινε η έρευνα


    Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία μελέτησαν 953 ενήλικες Αμερικανούς, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για το ποιες τρόφιμα τους άρεσαν περισσότερο και, στη συνέχεια, συμπλήρωσαν διάφορα άλλα ερωτηματολόγια προσωπικότητας, τα οποία κατέγραφαν ιδιότητες, όπως ο ναρκισσισμός, η επιθετικότητα, η ψυχοπάθεια και η τάση για καθημερινό σαδισμό ή μαζοχισμό.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που προτιμούσαν γενικά τις πικρές γεύσεις στο φαγητό και το ποτό (μπύρα, καφές, ραπανάκια, σέλινο κλπ) είχαν περισσότερα "κακόβουλα χαρακτηριστικά προσωπικότητας" και σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε συμπεριφορές “σαδισμού” και “ψυχοπάθειας”.

    Επίσης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προτίμηση στις πικρές γεύσεις ήταν πολύ πιο ισχυρό κριτήριο της προσωπικότητας ενός ατόμου από οποιαδήποτε από τις άλλες γεύσεις και ότι μια συμπάθεια για τέτοιες τροφές και ποτά ήταν σταθερά συνδεδεμένη με το πόσο “σκοτεινή προσωπικότητα” έχει το άτομο αυτό.

    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ