• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

    Φθηνό ρεύμα για χιλιάδες καταναλωτές! Πως αλλάζουν τα δεδομένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

    Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δίνει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές που μπορούν να έχουν ρεύμα με σημαντική έκπτωση. Από τον Απρίλιο και ύστερα ανοίγει ο δρόμος ώστε να ενταχθούν ακόμη 100.000 άτομα στο ΚΟΤ. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες υποχρεώσεις για όσους έχουν ήδη αποκτήσει το δικαίωμα στις εκπτώσεις στον λογαριασμό ρεύματος.
    Για την ένταξη στο ΚΟΤ υπολογίζονται τα εισοδήματα με βάση την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση υπολογίζεται η τελευταία φορολογική δήλωση των καταναλωτών. Έτσι σχεδόν 100.000 συνταξιούχοι που έχασαν το μισό ΕΚΑΣ μέσα στον περασμένο χρόνο, βρέθηκαν δηλαδή να παίρνουν από 230 ευρώ μόλις 115, με βάση τα εισοδήματα του 2017 έχουν αποδοχές κάτω από 9.000 που είναι και το χαμηλότερο όριο για το Κοινωνικό Τιμολόγιο.
    Οι άνθρωποι αυτοί, αλλά και όλοι όσοι είχαν υψηλότερα εισοδήματα το 2016 και μέσα στο 2017 έχασαν μέρος του εισοδήματός τους θα μπορέσουν να κάνουν νέα αίτηση για ένταξη στο ΚΟΤ με βάση τα νέα, μειωμένα εισοδήματα, όπως αυτά θα φαίνονται στην τελευταία φορολογική δήλωση που υπέβαλαν.
    Έτσι καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν να κάνουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση, έτσι ώστε να γίνει νωρίς και η εκκαθάριση για να μπορέσουν να κάνουν νέα αίτηση για την ένταξη στο ΚΟΤ, και να καταφέρουν να έχουν σημαντική μείωση στη χρέωση του ρεύματος.

    Τα εισοδηματικά κριτήρια

    Ένα άτομο: 9.000 ευρώ
    Δύο ενήλικες ή ένας ενήλικας και ένα ανήλικο προστατευόμενο μέλος: 13.500 ευρώ
    Ζευγάρι με ένα παιδί ή μονογονεϊκή οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά: 15.750 ευρώ
    Τρεις ενήλικες, ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά, μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά: 18.000 ευρώ
    Τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο, ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά, μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα παιδιά: 24.750 ευρώ.
    Τέσσερις ενήλικες ή ζευγάρι με με τέσσερα ανήλικα παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα παιδιά: 27.000 ευρώ

    Όσοι είναι ήδη στο ΚΟΤ

    Όσοι έχουν κάνει αίτηση και με βάση τα εισοδήματα του 2016 πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση.
    Βάσει του κανονισμού θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το δικαίωμά τους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο με βάση τα εισοδήματα του 2017.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ