• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

    Δέκα ιστορικές τραγωδίες που «έπιασε» η κάμερα

    Ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, πόσα όμως από αυτά γίνονται σε live μετάδοση;
    Το britishpathe.com συγκέντρωσε μερικά από τα πιο τραγικά περιστατικά που συνέβησαν, και μάλιστα, αρκετά χρόνια πριν...
    «Βουτιά» θανάτου από τον πύργο του Άιφελ

    death_jump.png
    Τον Φεβρουάριο του 1912 ο επιστήμονας Φρανζ Ράιχελτ έλαβε άδεια να τεστάρει το πρότυπο αλεξίπτωτό του, πέφτοντας από τον Πύργο του Άιφελ. Για την δοκιμή είχαν συγκεντρωθεί πολλά media, ωστόσο το αλεξίπτωτο απέτυχε να ανοίξει, με αποτέλεσμα να καταγράψουν τελικά την πτώση θανάτου του άτυχου εφευρέτη.
    Το ντέρμπι του 1913
    derbys.png
    Στο ντέρμπι του 1913 οι κάμερες κατέγραψαν την αυτοκτονία της σουφραζέτας, Έμιλι Ντέιβιντσον, η οποία έπεσε μπροστά στο άλογο του Βασιλιά. Οι ιπποδρομίες σταμάτησαν και πολλοί έσπευσαν να βοηθήσουν την Ντέιβιντσον, ωστόσο, η ίδια πέθανε μερικές μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.
    Φρανκ Λόκχαρτ
    franklock.png
    Ο οδηγός αγώνων Φρανκ Λόκχαρτ πέθανε το 1928 οδηγώντας στην παραλία Ντεϊτόνα της Φλόριντα, όταν το αυτοκίνητό του ξέφυγε από τον έλεγχο και αναποδογύρισε, εκσφενδονίζοντάς τον και σκοτώνοντάς τον ακαριαία.
    Η καταστροφή του Χίντεμπουργκ το 1937
    hint.png
    Το γερμανικό επιβατικό αερόπλοιο, Χίντεμπουρκ, πλησιάζει το έδαφος του Λέικχαρστ στο Νιου Τζέρσυ για να προσγειωθεί με την κάμερα να γράφει, ωστόσο λόγο της δύναμης της έκρηξης η κάμερα έπαθε βλάβη λίγων δευτερολέπτων, κι έτσι το υλικό ξεκινά εκ νέου όταν η ουρά του ζέπελιν είχε ήδη τυλιχτεί στις φλόγες και βρισκόταν στο έδαφος. Οι 35 από τους 95 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους.
    Θωρηκτό HMS Barham
    HMS_Barham.jpg
    Το θωρηκτό HMS Barham χτυπήθηκε στις 25 Νοεμβρίου από γερμανική τορπίλη με αποτέλεσμα να βυθιστεί μέσα σε 5 λεπτά και να σκοτωθούν 863 άνδρες. Η βύθιση και η έκρηξη που σημειώθηκε καταγράφηκε σε φιλμ από ένα άλλο πλοίο που βρισκόταν κοντά.
    Η τραγωδία του Φαρνμπόροου
    debriss.png
    Το 1952 ο πιλότος Τζον Ντέρι έκανε επίδειξη στο Air Show του Φαρνμπόροου, πετώντας μπροστά σε 120.000 θεατές ωστόσο στη μέση του show δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στο αεροσκάφος το οποίο διαλύθηκε στον αέρα σκοτώνοντας τον πιλότο και 29 θεατές.
    Ο θάνατος πιλότου στη θάλασσα
    pilotone.jpg
    Ο διοικητής Ράσσελ απέτυχε να προσγειώσει το μαχητικό του στο έδαφος με αποτέλεσμα αυτό να κατευθυνθεί προς τη θάλασσα. Ο πιλότος πάσχιζε να ανοίξει το πιλοτήριο για να βγει ωστόσο δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να βυθιστεί στη θάλασσα μαζί με τον Ράσσελ.
    Ο θάνατος του Ντόναλντ Καμπέλ
    kampels.jpg
    Στις 4 Ιανουαρίου του 1967, ο Ντόναλντ Καμπέλ σκοτώθηκε στη λίμνη Κονιστον, προσπαθώνας να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε νερό με το όχημα του, το Μπλουμπερντ Κ7. Ο φακός κατέγραψε τα τελευταία λόγια του Ντόναλντ Καμπέλ.
    Η τραγωδία στο Λε Μαν
    leman.jpg
    Το 1955 στο Λε Μαν της Γαλλίας, γνωστή πόλη για τους αγώνες δρόμου, μία Mercedes συνετρίβη με 210 χλμ την ώρα και εξερράγη, σκοτώνοντας τον οδηγό Πιερ Λέβεν με τα συντρίμμια να εκσφενδονίζονται στο πλήθος. 83 θεατές έχασαν τη ζωή τους ενώ 1.200 τραυματίστηκαν.
    Ο θάνατος του Τζεράρντ Μασελίν
    maseli.jpg
    Ο Τζεράρντ Μασελίν σκοτώθηκε όταν πήδηξε στο κενό και το αλεξίπτωτο του δεν άνοιξε. Περαιτέρω πληροφορίες για τον ίδιο ή για το τι προσπαθούσε να επιτύχει δεν υπάρχουν.


    newmoney.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ