• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

    Αύξηση στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες - Τι εξετάζει το υπουργείο - Πότε θα εφαρμοστεί

    Εισηγήσεις για ενίσχυση του στρατεύματος - Θετικός ο υπουργός Άμυνας και η στρατιωτική ηγεσία – Έρχονται και προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. και Ο.Β.Α.
    Ελληνικός στρατός - Θητεία: Με τις ανάγκες στο στράτευμα να θεωρούνται δεδομένες και τις στρατιωτικές μονάδες να χρειάζονται περαιτέρω στελέχωση, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας φέρεται να εξετάζει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας αλλά και τις προσλήψεις μόνιμων οπλιτών - Παρά το γεογνός ότι το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέχρι στιγμής το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει κάτι 


    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το σχέδιο –το οποίο έχει κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν- προβλέπει αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς από εννέα μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες και για Αεροπορία και Ναυτικό στους 15 μήνες – από 12 που είναι σήμερα. 

    Πρόκειται για σχέδιο που είχε κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν λόγω της απομείωσης που εμφανίζεται στο κατώτερο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικά αυτού που υπηρετεί στις μονάδες των «πρόσω», όπως αποκαλούνται αυτές που βρίσκονται κυρίως στον Έβρο.

    ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 

    Η πρόταση φέρεται να έχει την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ και η στρατιωτική ηγεσία βλέπει θετικά τόσο την ενίσχυση με στρατιώτες θητείας όσο και την πρόσληψη μόνιμων οπλιτών.

    Άλλωστε, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ζητήσει επανειλημμένα και την αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές ώστε να «βγουν» νέοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

    Η πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως ήδη τονίσαμε, έχει την έγκριση του αρμόδιου υπουργού, ωστόσο, υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να προτείνει την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. ή Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.

    Αυτό που φαίνεται να αντιπροτείνεται από την ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. με αποτέλεσμα, η πρόταση Καμμένου να είναι ο συνδυασμός προσλήψεων και αύξησης στρατιωτικής θητείας.

    Δημοσιεύματα μάλιστα κάνουν λόγο για προετοιμασία προκήρυξης για προσλήψεις και στα τρία Σώματα. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως από το ΥΠΕΘΑ, αλλά είναι σίγουρο πως εξετάζεται και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

    Όλες οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εδώ με ένα κλικ 

    Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει:

    Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

    Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,65μ.

    Να έχουν γραμματικές γνώσεις, το επίπεδο των οποίων καθορίζεται κατά ειδικότητες με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και να μην είναι κατώτερες του κατόχου απολυτηρίου Γυμνασίου.

    Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.

    Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.

    Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της προηγούμενης υποπαραγράφου, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.

    Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση.

    Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

    Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο διοικητή τους.

    Δεν μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες όσοι εκπλήρωσαν άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική – κοινωνική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας. Επίσης όσοι πρώην υπαξιωματικοί, που, ενώ υπηρετούσαν ως μόνιμοι ή εθελοντές, παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν για οποιαδήποτε αιτία.

    Τα απαιτούμενα προσόντα πρέπει να συντρέχουν κατά τον χρόνο της προκήρυξης των θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών και κατά τον χρόνο της κατάταξής τους, τα δε κωλύματα συμμετοχής πρέπει να μην υπάρχουν κατά τον χρόνο της κατάταξής τους



    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ