• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

    Ισαάκ Νεύτων: Ο μυστικός κώδικας της αλχημείας και η δύναμη του αριθμού 3

    Ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες του 17ου αιώνα ήταν ο Ισαάκ Νεύτων. Εισήγαγε τη βάση όλης της σύγχρονης φυσικής, αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι το γεγονός ότι ήταν ένα μυστικιστικό άτομο με εξαιρετικό ενδιαφέρον για την αλχημεία.
    Υπάρχουν μερικοί άνδρες / γυναίκες που έρχονται σε αυτόν τον κόσμο για να λάμψουν και να μας δώσουν λίγο φως από την γνώση τους.
    Αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος ή ακόμα και το σύμπαν χρειάζεται κάποιο λογικό τρόπο λειτουργίας, και, ως εκ τούτου, ένα μεγάλο μέρος των πολύπλοκων μαθηματικών που ανακαλύφθηκαν μας δίνουν τη θεμελιώδη γλώσσα να καταλάβουμε πόσο όμορφα λειτουργούν τα πάντα. Ο Ισαάκ Νεύτων είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες μαθηματικές ιδιοφυΐες που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Ίδρυσε τη βάση της σημερινής σύγχρονης φυσικής, των μαθηματικών, της αστρονομίας και της φιλοσοφίας.
    Όμως υπάρχει και μια άλλη σχετικά άγνωστη, μυστηριώδης πλευρά αυτού του λαμπρού επιστήμονα, μια δραστηριότητά του που κράτησε περίπου τριάντα χρόνια, αν και την κράτησε επιμελώς κρυμμένη από τους συγχρόνους και τους συναδέλφους του: η συμμετοχή του Νεύτωνα στην μαθητεία της αλχημείας, ή όπως αναφερόταν συχνά στα μέσα του δέκατου έβδομου αιώνα στην Αγγλία, της Χημείας.
    Ο Νεύτων έγραψε και μετέγραψε περίπου ένα εκατομμύριο λέξεις σχετικά με το θέμα της αλχημείας, από τις οποίες μόνο ένα ελάχιστο τμήμα έχει δημοσιευθεί σήμερα. Τα αλχημικά χειρόγραφά του περιλαμβάνουν ένα πλούσιο σύνολο διάφορων τύπων εγγράφων, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται σημειώσεις εργαστηρίων, περιγραφές των αλχημικών ουσιών και των διαδικασιών.
    Μερικές από τις σημειώσεις του έχουν μεταφραστεί από το μυστηριώδη αρχαίο δισκίο γνωστό ως «The Emerald Tablet» ή «Tabula Smaragdina». Αυτό το δισκίο βρέθηκε στην Αίγυπτο και έχει συναρπάσει τους αλχημιστές για αιώνες, ενώ λέγεται ότι κατέχει μερικά από τα πιο αινιγματικά περάσματα στον κόσμο.
    Έχει επίσης πολλές σημειώσεις για τον αριθμό 3 ο οποίος συνδέει το σύμπαν και τον Κόσμο. Επίσης αναφέρει στις σημειώσεις του ότι η Σοφία, ευαισθητοποίηση της συνείδησης, και η δύναμη προέρχονται όλα από την αλληλεπίδραση του αριθμού τρία.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ