• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

    Πώς να σταματήσετε να ονειροπολείτε: 2 τρόποι για να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή που θέλετε

    Το πιο συνηθισμένο ζήτημα που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με την προσωπική τους ανάπτυξη και την θετική αλλαγή είναι ότι αυτές...
    παραμένουν μια ονειροπόληση. Ενθουσιάζονται και εμπνέονται αλλά ύστερα, μόλις τα θετικά συναισθήματα εξασθενίσουν, τίποτα δε συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η ζωή συνεχίζεται ως συνήθως. Η υγεία σας, τα οικονομικά σας και η σχέση με τον εαυτό σας παραμένουν ίδια. Και αυτό είναι σίγουρα πολύ απογοητευτικό.


    Οι αλλαγές φαντάζουν τόσο μεγάλες, που είναι ευκολότερο να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε γι’ αυτές. Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε κολλήσει στη συνεχή ονειροπόληση; Η καλύτερη λύση για να αρχίσετε να πραγματοποιείτε τα όνειρά σας είναι να ξεκινήσετε με μικρά βηματάκια. Γιατί μπορεί οι μεγάλες αλλαγές να ακούγονται εντυπωσιακές και φιλόδοξες. Αλλά είναι επίσης αρκετά τρομακτικές.

    Γι’ αυτό και το πιο σημαντικό βήμα για να ξεκινήσετε και να εμμείνετε, ειδικά αν είστε αρχάριοι όσον αφορά στην προσωπική ανάπτυξη, είναι να αφαιρέσετε όσο περισσότερη πίεση και προσδοκίες μπορείτε. Στο παρόν άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας πώς να τα καταφέρετε με δύο απλούς τρόπους.

    1. Προχωρήστε, κάνοντας ένα μικρό μόνο βήμα
    Αποτελεί έναν από τις πιο αποδοτικούς τρόπους μείωσης της πίεσης και των προσωπικών προσδοκιών σας. Έτσι, θα μπορέσετε να βγείτε από τον βάλτο της αναβλητικότητας. Το κόλπο του μικρού βήματος και η απόλυτη συγκέντρωση σε αυτό αποτελεί ένα εκπληκτικό τρόπο για να γίνετε, για παράδειγμα , παραγωγικοί στις σπουδές, στο σχολείο ή στην εργασία. Αλλά μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας. Αν θέλετε να γίνετε:

    • Πιο ευγενικοί και να βελτιώσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις: Τότε απλά κάντε το μικρό βήμα, κάνοντας ένα αυθεντικό, καλοσυνάτο κοπλιμέντο σε κάποιον.

    • Ένας καλύτερος ακροατής: Τότε, κάντε απλά μια συζήτηση σήμερα, όπου θα εστιάσετε την προσοχή σας στο να αφουγκράζεστε καλύτερα το τι σας επικοινωνεί το άλλο άτομο. Να είστε παρόντες και να μην αφήνετε το νου σας να ξεφεύγει.

    • Κάποιος με ένα λιγότερο ακατάστατο σπίτι: Τότε, ξεκινήστε, σπαταλώντας 5 λεπτά μόνο, για να καθαρίσετε ένα ράφι από την βιβλιοθήκη σας ή ένα συρτάρι από το γραφείο σας.

    Και αν το νιώσετε καλά, μπορείτε και την αυριανή μέρα να κάνετε ένα ακόμα μικρό βήμα και να εστιάσετε αποκλειστικά σε εκείνο. Αλλά μην αφήσετε και το σήμερα να πάει χαμένο. Γιατί το «κάποια στιγμή» γίνεται ποτέ ή κάποια μέρα μετά από μήνες ή χρόνια. Μην πέφτετε στην ίδια παγίδα.

    Και σε περίπτωση που και αυτό το μικρό βήμα σας φανεί τελικά μεγάλο, τότε σκαρφιστείτε ένα ακόμα μικρότερο. Προσαρμόστε αυτό τον τρόπο στους δικούς σας ρυθμούς, αλλά μην αφήνεστε.

    2. Φροντίστε μόνο για το σήμερα
    Όταν νιώθετε απογοητευμένοι, κουρασμένοι και θέλετε μόνο να τα παρατήσετε ή να κυλήσετε και πάλι πίσω στις παλιές, αρνητικές συνήθειες, τότε πάρτε ένα μικρό διάλειμμα. Καθίστε.

    Αναπνεύστε βαθιά. Περιορίστε την προσοχή σας στο τώρα, στην αναπνοή. Μην κοιτάτε μπροστά, γιατί τότε θα αγχωθείτε με όλα εκείνα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προσεγγίσετε τον στόχο σας ή για να διαμορφώσετε μια νέα συνήθεια. Αντιθέτως, εσείς περιορίστε την ματιά σας στο σήμερα· κάντε ο,τι καλύτερο μπορείτε στο σήμερα. Τίποτα περισσότερο. Το αύριο θα έρθει από μόνο του. Και τότε θα φροντίσετε και για εκείνο.

    Διατηρήστε αυτή την περιορισμένη εστίαση στο σήμερα σαν συνήθεια. Βεβαίως και θα χρειαστεί να κάνετε κάποιους σχεδιασμούς. Προτιμήστε να τους κάνετε όμως μια συγκεκριμένη ώρα το πρωί ή στην αρχή της εβδομάδας. Ύστερα, συρρικνώστε και πάλι την προσοχή σας, για να μην πανικοβληθείτε και για να είστε έτσι πιο αποτελεσματικοί. Εστιάστε σε αυτούς του δύο μικρούς τρόπους και σύντομα θα έχετε ταξιδέψει μια μεγάλη απόσταση, χωρίς να το έχετε καν αντιληφθεί.
    Πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ