• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

    Οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να ζουν στην Αφροδίτη

    Μια νέα έρευνα για έναν από τους πιο αφιλόξενους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα

    Η Αφροδίτη είναι ένας από τους πιο αφιλόξενους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, θα μπορούσε όμως να φιλοξενήσει ζωή… κάποιου είδους.


    Τα όξινα σύννεφα της Αφροδίτης θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μία μορφή απλής μικροβιακής ζωής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Astrobiology.

    Οι επιστήμονες μελέτησαν ορισμένα μη αναγνωρισμένα στοιχεία που συνθέτουν σκοτεινά «μπαλώματα» στα σύννεφα της Αφροδίτης. Χρησιμοποιώντας το Ultraviolet, διαπίστωσαν ότι αυτά αποτελούνται από θειικό οξύ και σωματίδια που απορροφούν φως. Έχουν ανιχνευθεί επίσης από διαστημικούς ανιχνευτές.

    Ο καθηγητής Rakesh Mogul, ένας από τους συντάκτες της έρευνας και βιολογικός χημικός στο Πολιτειακό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, υποστήριξε ότι τα βακτήρια θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για το θειικό οξύ που υπάρχει. «Στη Γη ξέρουμε ότι η ζωή μπορεί να αναπτυχθεί σε πολύ όξινες συνθήκες, να τραφεί με διοξείδιο του άνθρακα και να παράξει θειικό οξύ», σημείωσε.

    Η Αφροδίτη είχε αρκετό χρόνο να αναπτύξει από μόνη της ζωή, κι αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύεται ότι συνέβη στον Άρη, αναφέρουν ακόμη οι ερευνητές, σύμφωνα με το indy100.

    Αν και η Αφροδίτη είναι παρόμοια σε μέγεθος και δομή με τη Γη, έχει μια παχιά, τοξική ατμόσφαιρα. Οι αναβλύσεις πέρα από τα σύννεφα φανερώνουν ηφαίστεια γεμάτα ζωή και παραμορφωμένα βουνά.

    newsbeast.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ