• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

    Times – Προειδοποίηση: Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση

    Αυστηρή προειδοποίηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαλυθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, απευθύνουν οι Times του Λονδίνου.
    Η βρετανική εφημερίδα σε ανάλυση της εκτιμά πως αν οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν ασχοληθούν πραγματικά με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, τότε η Ένωση μπορεί όντως να διαλυθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο «φαντάζεται».
    Στην ανάλυση τους οι Times επισημαίνουν πως ο κυριότερος λόγος που μπορεί να αποσυνθέσει την Ένωση, είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και οι επιπτώσεις που αυτό έχει στα ευρωπαϊκά κράτη.
    Η εφημερίδα τονίζει πως θα είναι λάθος της Άνγκελας Μέρκελ αν αφήσει να διαλυθεί η Ένωση από την «αφελή γενναιοδωρία της», να ανοίξει τα γερμανικά σύνορα στους πρόσφυγες το 2015 και να απελευθερώσει δυνάμεις που οι Βρυξέλλες ακόμα αδυνατούν να κατανοήσουν.
    Πλέον η καγκελάριος μιλώντας για την ανάγκη ενσωμάτωσης των προσφύγων υιοθετεί τη ρητορική της ακροδεξιάς –το ίδιο κάνουν και οι κεντρώες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.
    Την ίδια στιγμή και στην αντίθετη κατεύθυνση, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, σε Ελλάδα και Ιταλία αποσοβήθηκε ο ακροδεξιός λαϊκισμός μέσω συμφωνιών με Τουρκία και Λιβύη.
    Οι Times υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά: «Η Ε.Ε. έχει για δεκαετίες επικεντρωθεί στο θέμα της ενοποίησης, τόσο που δεν εξετάζει καθόλου το ενδεχόμενο της διάλυσής της. Αν όμως, οι ηγέτες της ΕΕ δεν ασχοληθούν πραγματικά με αυτά που απασχολούν τους πολίτες, τότε η ΕΕ μπορεί όντως να διαλυθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο φαντάζεται».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ