• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

    Το χωριό όπου οι άνδρες απαγορεύονται

    Στη γλώσσα σουαχίλι η λέξη Umoja σημαίνει ένωση. Είναι όμως και ένα απομονωμένο χωριό που ζει χωριστά από τους άνδρες και η μόνη ένωση είναι η γυναικεία κατανόηση, αλληλοβοήθεια και δύναμη.
    Πρόκειται για ένα χωριό 50 γυναικών και 200 παιδιών. Η περιοχή αυτή δημιουργήθηκε το 1990 από γυναίκες που είχαν υποστεί βιασμό και σεξουαλική βία. Έκτοτε, αποτελεί καταφύγιο για γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική επίθεση από άνδρες και ενδοοικογενειακή βία ή που τους έχουν αφαιρεθεί τα γεννητικά όργανα.
    Τα γειτονικά χωριά θεωρούν τις γυναίκες ιδιοκτησία, ενώ οι οικογένειες ζουν πατριαρχικά με τον άνδρα να ασκεί την απόλυτη εξουσία στα υπόλοιπα μέλη. Κάτι τέτοιο δεν χωρά στο χωριό Umoja… Οι γυναίκες τα βγάζουν πέρα μόνες τους πουλώντας χειροτεχνίες.
    Το χωριό περιτριγυρίζεται από έναν τοίχο με αγκάθια και οι γυναίκες ζουν ήρεμες και αυτάρκεις έχοντας δίπλα τους τα παιδιά τους.
    Η ζωή τους είναι λιτή όμως πλούσια σε αγάπη και ειρήνη… Ένα χωριό πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας.
    Δείτε το βίντεο:
    Πηγή βίντεο: 22 Words Presents

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ