• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

    Πρώην κασκαντέρ προσπαθεί να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη με αυτοσχέδιο πύραυλο

    Πηγή: REUTERS/NASA/Handout via Reuters
    Είναι η Γη επίπεδη; Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Mike Hughes, πρώην κασκαντέρ από την Καλιφόρνια, ο οποίος σχεδιάζει να εκτοξευθεί με αυτοσχέδιο πύραυλο στα 550 μέτρα, προκειμένου να το αποδείξει.


    Ο Hughes, ο οποίος αυτοαποκαλείται «επιστήμονας αεροδυναμικής», σημείωσε ότι όσα πιστεύουμε σήμερα για τη Γη, είναι βασισμένα σε μια θεωρία συνομωσίας που κατασκεύασαν αστροναύτες.

    Για το λόγο αυτό, μετά από δύο ατυχήματα που είχε ως κασκαντέρ, έστρεψε την προσοχή του στους πυραύλους και ξόδεψε 20.000 δολάρια, προκειμένου να κατασκευάσει τον ατμοκίνητο πύραυλό του.

    «Δεν πιστεύω στην επιστήμη. Γνωρίζω από αεροδυναμική και δυναμική των ρευστών και πως κινούνται τα αντικείμενα στον αέρα. Αλλά αυτό δεν είναι επιστήμη, είναι απλά ένας τύπος», δήλωσε ο 61χρονος, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

    Ο Hughes θα προχωρήσει στο εγχείρημά του αυτό το σαββατοκύριακο και θα κάνει livestreaming της εκτόξευσης στο διαδίκτυο. Η εκτόξευση του πυραύλου θα πραγματοποιηθεί από το πίσω μέρος ενός μετασχηματισμένου τροχόσπιτου.

    Ο Hughes στοχεύει να συλλέξει αρκετές φωτογραφίες, για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη. Είναι η δεύτερη φορά που ο Hughes επιχειρεί ένα τέτοιο εγχείρημα, αφού το 2014 είχε καταφέρει να εκτοξεύσει και να κρατήσει τη ρουκέτα του σε πτήση για μερικά λεπτά πάνω από την περιοχή Winkelman στην Αριζόνα.


    cnn.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ