• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

    Οι κορυφαίες 5 εταιρείες του ΚΑΚΟΥ στον κόσμο

    Οι περισσότερες εταιρείες καθίστανται επιτυχημένες χάρη στην κορυφαία τους φήμη.

    Αλλά όχι πάντα. Η RT Business έξυσε τον πάτο του του βαρελιού για να βρει τις πιο μισητές εταιρείες του διαδικτύου.
     Monsanto
     
     Η εταιρεία που δεν χρειάζεται συστάσεις, δημιουργός του DDT και του παράγοντα Orange, η Monsanto είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σπόρων και γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών στον κόσμο. Είναι γνωστό ότι είναι η πρώτη εταιρεία που τροποποιεί γενετικά έναν σπόρο για να τον καταστήσει ανθεκτικό στα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα. Τα ζιζανιοκτόνα της Monsanto έχουν κατηγορηθεί για τη θανάτωση εκατομμυρίων στρεμμάτων, ενώ τα χημικά της προστέθηκαν σε μαύρες λίστες προϊόντων που προκαλούν καρκίνο και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.
     Apple
     H πρώην μεγάλη αγάπη των εραστών των gadget, που ήταν θυμωμένοι με την Microsoft. Κατηγορήθηκε πρόσφατα, για κακομεταχείριση ή κακοπληρωμή των υπαλλήλων της, ότι κρύβει χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους και δεν πληρώνει φόρους. Επίσης, κατηγορήθηκε για παραβίαση της νομοθεσίας για την υγεία και το περιβάλλον και για κατάχρηση της θέσης της στις περιπτώσεις που κατέχει το μονοπώλιο στην αγορά. Επίσης κατηγορήθηκε ότι επιβραδύνει σκόπιμα τις παλαιότερες παραγγελίες iPhones και ότι επιβαρύνει υπερβολικά το κόστος των προϊόντων της για προώθηση.
     Nestle
     Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο, η Nestle, δηλώνει ότι έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να συμβάλει σε ένα πιο υγιές μέλλον. Ωστόσο, έχει συλληφθεί να αναμιγνύεται σε πολυάριθμα σκάνδαλα που αφορούν σκλάβους. Η πολυεθνική είναι μία από τις πιο μποϋκοταρισμένες εταιρείες στον κόσμο, καθώς οι παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων έχουν αναφερθεί στα εργοστάσιά της σε διάφορες χώρες.

    Philip Morris
    Τα προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας παραγωγής τσιγάρων και καπνού, πωλούνται σε περισσότερες από 180 χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Philip Morris κατέχει την Marlboro, μια από τις μεγαλύτερες μάρκες τσιγάρων παγκοσμίως. Το 1999, η Philip Morris πλησίασε αξιωματούχους της Τσεχικής Δημοκρατίας, εξηγώντας πώς το κάπνισμα θα βοηθούσε στην πραγματικότητα την οικονομία τους, λόγω του μειωμένου κόστους υγειονομικής περίθαλψης από τους πολίτες που πεθαίνουν νωρίς.

    McDonalds
    Η αμερικανική εταιρεία fast food, η McDonald's ιδρύθηκε το 1940. Η εταιρεία εξυπηρετεί περισσότερους πελάτες καθημερινά από όλον τον πληθυσμό της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά έχει μακρά ιστορία τρομερών εργασιακών πρακτικών. Δέχεται συνεχώς επικρίσεις για τη διάθεση ανθυγιεινών τροφίμων, που προκαλούν προβλήματα υγείας. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα μπιφτέκια του McDonald δεν μπορούν να αποσυντεθούν μόνα τους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ