• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

    Από τα γουρούνια στους ανθρώπους, έρχεται και η δικιά μας σειρά ...

    Η Alibaba χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για καλύτερη απόδοση στην εκτροφή χοίρων
    Κάθε γουρουνάκι θα έχει το αρχείο του
    Ο κολοσσός του κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να βοηθήσει την χώρα να ενισχύσει τη βιομηχανία εκτροφής χοίρων, η οποία εδώ και αρκετό διάστημα μαστίζεται από τις κακές αποδόσεις και το υψηλό κόστος εργασίας.

    Ενα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό, στην πρόληψη ασθενειών και στην ενίσχυση της γονιμότητας αναλύοντας την συμπεριφορά των χοίρων, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Alibaba. Σε συνεργασία με τις εταιρίες εκτροφής ζώων Sichuan Tequ Group και Dekon Group, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει επενδύσει εκατομμύρια γιουάν για να δημιουργήσουν από κοινού ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που να μπορεί να κρατά ένα αρχείο για κάθε χοίρο με στοιχεία όπως η ράτσα, η ηλικία, η διατροφή, το βάρος και η κίνησή.
    Το σύστημα είναι σε θέση να βοηθήσει κάθε χοιρομητέρα να γεννήσει τρία επιπλέον χοιρίδια ετησίως και να μειώσει παραλληλα το ποσοστό θνησιμότητας κατά περίπου 3%, σύμφωνα με ένα πείραμα που είναι ακόμα σε πρώιμη φάση.
    «Οταν εκτρέφεις 10 εκατ. χοίρους μετά δύσκολίας μπορείς να υπολογίσεις πόσα χοιρίδια γεννιώνται σε καθημερινή βάση» λέει ο Ζανγκ Χάιφενγκ, υπεύθυνος ενημέρωσης της εταιρίας Tequ Group.

    Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της Alibaba μπορούν να καταγράψουν αυτόματα τον αριθμό των γεννήσεων και να πούν εάν μια χοιρομητέρα μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά ή όχι.
    «Αφενός ελπίζουμε να μειώσουμε το κόστος και να επιτύχουμε μεταρρυθμίσεις στον κλάδο, και αφετέρου θα θέλαμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης να απολαύσουμε ένα ασφαλές, νόστιμο χοιρινό κρέας» λέει ο Σενγκ εμπειρογνώμονας μεγάλων δεδομένων και επικεφαλής του προγράμματος της Alibaba.
    Το πρόγραμμα AI που αφορά την εκτροφή χοίρων είναι μόνο ένα μέρος του ET Brain Plan της Alibaba, το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί σε τομείς όπως η πολιτική αεροπορία, οι μεταφορές, το περιβάλλον και οι ιατρικές υπηρεσίες.
    «Η Alibaba επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα της γεωργίας. Εκτός από τη βιομηχανία χοιροτροφίας, ελπίζουμε ότι η τεχνολογία AI μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αποδοτικότητας των καλλιεργειών και στη μείωση της εντατικής εργασίας» λέει ο Σενγκ.

    athensvoice.gr

    eleftheroiellines 


    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ