• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

    Τουρκικό σκάφος εμβόλισε πλοίο της ελληνικής Ακτοφυλακής - Π.Πάγκαλος: «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός»

    Σοβαρό επεισόδιο είχαμε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας γύρω από τις βραχονησίδες όταν τουρκικό σκάφος έρευνας διάσωσης UMUT εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού!

    Κατά τη διάρκεια κινήσεων που γίνονταν γύρω από τις βραχονησίδες, το τουρκικό πλοίο εμβόλισε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του ζημιές.


    Χτύπησε με την πλώρη την πρύμνη του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ακινητοποιημένο.


    Το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι δεν πρόκειται για εμβολισμό, αλλά για πρόσκρουση δηλαδή επιχειρήθηκε να το «σπρώξει» έξω από την περιοχή!

    Στο πλοίο του Λιμενικού προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός. Το σκάφος έχει μεταφερθεί στη Λέρο για επισκευή

    Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετό καιρό η τουρκική Ακτοφυλακή έχει “περικυκλώσει” τα Ίμια για να δηλώσει «κυριαρχία» στην περιοχή.

    Μια «κυριαρχία» που την «έσπασε» ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος με την ρίψη στεφάνου για τους τρεις ήρωες πεσόντες του ΠΝ κατά την κρίση του 1996.

    Το επεισόδιο έλαβε χώρα ακριβώς στις 23:45

    Πριν από λίγο προχώρησε σε μια χαρακτηριστική αλλά μη συνηθισμένη δήλωση ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στην γειτονική Τουρκία και στις διαχρονικές σχέσεις μας μαζί της.

    Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε λέγοντας πως έχει γνωρίσει πολλούς Τούρκους στην πολιτική του καριέρα.

    Όπως είπε, όλοι τους έχουν διαφορετικές απόψεις και είναι δύσκολο να συνεννοηθεί κανείς. Μετά από αυτό κατέληξε στο να πει πως «ο μόνος καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος… »

    Προφανώς δεν είχε μάθει ακόμα και για το χθεσινό επεισόδιο γιατί θα είχε να προσθέσει κι άλλα...

    Βέβαια δεν είχε τόσο σθεναρή άποψη κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 για να υπερασπιστεί η τότε κυβέρνηση ελληνικό έδαφος. Ακόμα είναι νωπά στην μνήμη τα περί «φύσηξε ο αέρας και πήρε την Σημαία».

    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ