• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

    Πανικός στο Μαξίμου από την λαϊκή οργή - Αναζητούν αυτόν που θα ψηφίσει την «λύση» τους στο Σκοπιανό

    Mετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να το υποβαθμίσει στο προσκήνιο αλλά την έχει τρομοκρατήσει στο παρασκήνιο, στο Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει ότι
    ΔΕΝ μπορούν να περάσουν πλέον καμία εθνικά και ιστορικά επιζήμια «λύση» για το Σκοπιανό και ότι οι Αμερικανοί και ο Αμερικανός πρεσβευτής Τ.Πάιατ εν τέλει δεν θα μείνουν καθόλου ευχαριστημένοι αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και όχι του ελληνικού Έθνους.
    Στο Μαξίμου αναζητούν ποιο θα είναι το «θύμα» που θα φροντίσει να τους δώσει ψήφους για να περάσουν κάτι επαίσχυντο όπως μια σύνθετη ονομασία χωρίς συνταγματικές αλλαγές με μέθοδο «σαλαμοποίησης» που επί της ουσίας σημαίνει ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και αν οι Σκοπιανοί θέλουν, μας κάνουν την χάρη να μας δώσουν και κάποια παραχώρηση άνευ ουσίας φυσικά, αφού θα έχουν εκχωρηθεί τα δικαιώματα της Μακεδονίας σε ένα άλλο κράτος.
    Εδώ να τονίσουμε το λάθος του συλλογισμού κάποιων συμπολιτών μας οι οποίοι ωχαδελφιστικά λένε «μα αφού το έχουν δώσει το όνομα, ότι και να κάνουμε... ». Αυτό δεν ισχύει. Αν ήταν έτσι δεν θα μας πίεζαν να υπογράψουμε με τέτοια ένταση. Αν δεν το δεχθεί ο ιδιοκτήτης, η ιδιοκτησία δεν αλλάζει χέρια ότι και να λένε στον περίγυρο.
    Ας δούμε τώρα τους πολιτικούς συσχετισμούς για το ζήτημα: 
    Οι ΑΝΕΛ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία η οποία θα έρθει «σαλαμοποιημένη» στην Βουλή και θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και χωρίς να έχουν γίνει οι προαπαιτούμενες συνταγματικές αλλαγές.
    Δεν ήταν τυχαίο το tweet του Πάνου Καμένου για το συλλαλητήριο «...το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας και κυβερνητικός εταίρος, επιχειρώντας να στείλει μήνυμα στον Α.Τσίπρα και διαψεύδοντάς τον, ως προς την υποβάθμιση της συγκέντρωσης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που κάποιοι τους είδαν... 140.000! 
    Η ΝΔ θα είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε συμφωνία καθώς το μήνυμα απου έλαβε από τα δύο συλλαλητήρια είναι να ξεχάσουν και εκεί τις οποιεσδήποτε «λύσεις» με σύνθετες ονομασίες, αλλιώς στις επόμενες εκλογές όποτε και αυτές γίνουν θα εισπράξουν και αυτοί την δυσαρέσκεια του κόσμου.
    ΚΚΕ, Λαϊκός Σύνδεσμος και Ένωση Κεντρώων αποκλείεται να ψηφίσουν.
    Μένουν λοιπόν ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.
    Το ΠΑΣΟΚ τήρησε μια επαμφοτερίζουσα στάση καθώς επί της ουσίας χθες δεν πήρε καμία θέση αλλά, ξέρουν ότι βρίσκονται σε μια... κάπως ανοδική πορεία, επιχειρούν να «λεηλατήσουν» το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς όπως το έκαναν και αυτοί σε αυτούς και αν έκαναν το λάθος να στηρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα σε μια τέτοια ανομολόγητη πράξη αυτόματα θα εξομοιώνονταν με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έχαναν κάθε ελπίδα «επαναπατρισμού» των ψήφων του παλιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που έχουν μεταφερθεί στην Κουμουνδούρου.
    Και ερχόμαστε στο ΠΟΤΑΜΙ. Θεωρητικά θα μπορούσαν να ψηφίσουν καθώς επί του πρακτέου πιστεύουν τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή το όνομα δεν έχει σημασία και εν τέλει θα επρόκειτο για μια επωφελή σημφωνία καθώς θα λύνονταν ένα ζήτημα δεκαετιών, τώρα το γιατί αυτό το βλέπουν ως κερδοφόρο για το Έθνος, είναι μια άλλη ιστορία.
    Πρακτικά όμως δεν μπορούν να το ψηφίσουν διότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο, καθώς οι εκλογές είναι κοντά είτε αυτές γίνουν σε 18 μήνες είτε σε 15 μήνες, τον Μάϊο δηλαδή του 2019 όταν και θα λάβουν χώρα και οι ευρωεκλογές.
    Το ΠΟΤΑΜΙ όλα δείχνουν ότι δεν θα μπει στην Βουλή και ο μόνος τρόπος για να το κάνει αυτό είναι μέσω της κοινής συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ ως κεντροαριστερά.
    Εάν όμως στηρίξουν την κυβέρνηση τότε η συμμαχία πάει... περίπατο και οι νυν βουλευτές του δεν θα έχουν κανένα περιθώριο πολιτικής επιβίωσης.
    Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε ότι θα εισέλθει σε κυβερνητικό σχήμα μόνο μετά από εκλογές και κατόπιν διερεύνησης των τότε πολιτικών συσχετισμών.
    Εν ολίγοις δεν είναι κορόιδα να φορτωθούν τις αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ.
    Αν το πράξει αυτό το ΠΟΤΑΜΙ εκτός του ότι έχει υπογραφεί το πολιτικό του τέλος , το ίδιο θα συμβεί και με τους βουλευτές του. Φυσικά θα μπορούσαν να μεταπηδήσουν και αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μετά το Σκοπιανό, πολύ δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα κρατήσει ποσοστά ακόμα και της τάξης του... 15%
    Εκτιμούμε ότι το χθεσινό υπερμεγέθες συλλαλητήριο έχει «ενταφιάσει» το Σκοπιανό. Στην κυβέρνηση έχουν πανικοβληθεί διότι δεν περίμεναν τόσο μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ο... Χριστόδουλος.
    Εάν ζούσε ακόμα ο Μακαριότατος τότε όλη η χώρα θα ήταν ένα... συλλαλητήριο. Η δε ανακοίνωση για την παρουσία 140.000 ατόμων χθες στο Σύνταγμα προκαλεί τον γέλωτα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ