• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

    Αποκάλυψη Γιώργου Τράγκα: Αυτό Επιδιώκει Ο Ερντογάν Στο Αιγαίο

    Η ομίχλη της Novartis – όλη αυτή η βρόμικη ιστορία, θα σκεπάσει από αύριο τη μυστική διπλωματία και την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο.

    Πραγματικά με κομμένη την ανάσα η παρέα των Τσίπρα – Καμμένου παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων φοβούμενοι ανά πάσα ώρα, ανά πάσα στιγμή ένα ατύχημα που θα ρίξει τη χώρα σε πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία.

    Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος ακουμπάνε πλήρως την πλάτη τους στον Αμερικανικό παράγοντα ελπίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα μπει ανάμεσα στα πολεμικά σκάφη και θα αποτρέψει μία σύρραξη.
    Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, αμερικανικό πολεμικό μπήκε ανάμεσα σε ελληνικό και τούρκικο. Η πληροφορία δημοσιεύτηκε στην KontraNews αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση, ούτε από αμερικανικά, ούτε από τουρκικά ΜΜΕ ή άλλες επίσημες πηγές.

    Ο Τσίπρας του μνημονίου, όπως αναφέρουν διάφορες πληροφορίες, τρέμει ότι θα θεωρηθεί ένοχος μιας εθνικής τραγωδίας. Φοβάται και αγωνιά, γιατί η χώρα επί των ημερών του περιήλθε στην δεινότερη οικονομική θέση και ταυτόχρονα «έκαψε» το φρόνημα των Ελλήνων με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και διώξεις εναντίον χιλιάδων πολιτών.
    Μαθαίνω ότι υπόσχεται και παρακαλεί τους Αμερικανούς να πάρουν μέτρα ή να προλάβουν κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας. Η Ουάσιγκτον όμως σταθερά νίπτει τας χείρας της και παραμένει σταθερά ουδέτερη. Το ίδιο και το Λονδίνο. Από την πλευρά του Βερολίνου το Μαξίμου δεν περιμένει καμία βοήθεια. Η Γερμανία, η κα Μέρκελ έχει τόσα προβλήματα στο σχηματισμό αυτής της εύθραυστης κυβέρνησης με τον κο Σουλτς, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μαζεύει ο Τσίπρας τα λεφτά του ελληνικού λαού και να τηρεί με δουλικό τρόπο τις υποσχέσεις του. Υπάρχει και ο φόβος – προφητεία, του σοβαρού Αμερικανού πρέσβη κου Πάιατ που μιλώντας στην κα Κοσιώνη υπογράμμισε το φόβο του για ένα ατύχημα στο Αρχιπέλαγος. Αυτή η δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη δεν αφήνει το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου να κοιμηθεί.

    Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη γνώμη μου, επειδή συμπεριφέρεται ως Σουλτάνος, μονάρχης και δικτάτορας θέλει επί των ημερών του, να ξεπεράσει τον Κεμάλ, να μεγαλώσει τα σύνορα της Τουρκίας και να κάνει την Τουρκία περιφερειακή υπερδύναμη. Θέλει να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τόσο προς τη Μέση Ανατολή, όσο και προς τα Βαλκάνια. Ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι επιβιώνει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και ότι δεν φοβάται να μιλήσει άσχημα στις υπερδυνάμεις. Τα έβαλε με τον Τραμπ και με τον Πούτιν και έβρισε κατ΄επανάληψη χυδαιότατα τους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους Ολλανδούς. Έδεσε τη σχέση του ακόμα περισσότερο με το Λονδίνο, έδωσε και δίνει λεφτά στην Αγγλική οικονομία, η Μέρκελ δεν θέλει να τον χάσει από πελάτη πολεμικού υλικού και από αχανή αγορά τοποθέτησης των γερμανικών προϊόντων. Τα έφτιαξε και με τον Πούτιν. Του οποίου κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος. Μόνο με τους Αμερικανούς έχει τριβές, λόγω του Γκιουλέν, αλλά από ό,τι φαίνεται τόσο το αμερικανικό Πεντάγωνο, όσο και το ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία διάθεση να τα βάλουν με ένα τόσο μεγάλο σύμμαχο ή να τον αδικήσουν. Εδώ και πολύ καιρό όλα τα κανάλια της Αμερικανικής διπλωματίας και η Ουάσιγκτον ψιθυρίζουν και λένε ότι πρέπει να υπάρχει Δικαιοσύνη στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση και υποχρεωτική μοιρασιά.
    Για να πάμε όμως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, πρέπει να υπάρχει πολεμικό επεισόδιο. Γιατί μόνο έτσι αλλάξει το status quo στο Αιγαίο και εκσυγχρονίζεται η συνθήκη της Λωζάνης.

    Ο Ερντογάν θέλει συγκυριαρχία και συνδιοίκηση στο Αιγαίο. Δεν πρόκειται ποτέ να βρει ιδανικότερες συνθήκες για να σπρώξει την Αθήνα σε ήττα και συμβιβασμό. Έχει να κάνει με μια χώρα χωρίς νιάτα. Έφυγαν στο εξωτερικό. Έχει να κάνει με μια χώρα χωρίς οικονομικά αποθέματα. Έχει να κάνει με μια χώρα διπλωματικά αδύναμη. Περικυκλωμένη από μη φιλικούς γείτονες που απαιτούν και αυτοί καινούργια σύνορα και υποχωρήσεις από την πλευρά μας.
    Ο Ερντογάν έζησε πολλές ελληνικές κυβερνήσεις και θεωρεί ότι τώρα έχει να κάνει με μια κυβέρνηση τραχανά.



    Είναι η πρώτη φορά που βάζει συμβούλους του να λένε ότι θα σπάσουν τα πόδια του πρωθυπουργού και του Καμμένου αν ανέβουν στα Ίμια.

    Είναι η πρώτη φορά που βγάζει επίσημη ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ότι τα Ίμια αποτελούν μέρος της τουρκικής επικράτειας. Ξεκάθαρα.

    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αρκετές φορές περιγράφουν με τα χειρότερα λόγια τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών και συχνά πυκνά βάζουν τίτλους ότι είμαστε ένα τίποτα μπροστά στο πολεμικό ανάστημα του Τούρκου γίγαντα.

    Δεν πρόλαβε να δώσει συνέντευξη ο Κοτζιάς στον Alpha όπου είπε ότι αν ξαναγίνει επεισόδιο στα Ίμια δεν θα υπάρξει ελληνική ειρηνική συμπεριφορά και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι είναι ανεύθυνος, ξεπερνά τα όρια και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

    Ο Ερντογάν πιστεύει ότι ο Τσίπρας για να μείνει στην καρέκλα και το όνομα Μακεδονία θα δώσει και θα κάτσει στο τραπέζι να κουβεντιάσει τη Λωζάνη. Ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα κερδίσει χρόνο. Αυτό όμως δεν είναι σωστή σκέψη. Γιατί τώρα ο Ερντογάν βλέπει ότι είμαστε οικονομικά και πολιτικά διαλυμένοι.
    Τώρα θα του στήσει το επεισόδιο …

    Βλέποντας τις γενικότερες θέσεις που παίρνουν οι εταίροι μας και κυρίως αυτοί που απομυζούν την οικονομία μας και την έχουν καταστήσει κλινικά νεκρή, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι δεν πρόκειται ουδείς να μας υποστηρίξει. Γιατί απλούστατα ούτε έχουν πει μέχρι σήμερα, ούτε το λένε ότι τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και γενικά το Αρχιπέλαγος είναι ευρωπαϊκή περιοχή και ευρωπαϊκά σύνορα. Όσα λένε οι θερμοκέφαλοι μνημονιακοί των Αθηνών είναι μπουρδολογίες και όνειρα Αυγουστιάτικης νύχτας.

    Μόνο που δεν έχει πανσέληνο αλλά ημισέληνο. Ήδη η κα Κριστίν Λαγκάρντ είπε στον κο Τσίπρα να μην πανηγυρίζει επειδή θα τελειώσει το πρόγραμμα γιατί θα έχει σκληρή επιτήρηση. Η διευθύντρια του ΔΝΤ επισήμανε στις δηλώσεις της ότι οι ξένοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα και αναμένουν η χώρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή το ξεζούμισμα και την υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει δώσει αυτό το εκπληκτικό δίδυμο Τσίπρα – Τσακαλώτου.
    Πιστεύω ότι καμία Novartis, για την ακρίβεια πιστεύω ότι όση ομίχλη και αν βγάλει από το στόμα της η συριζαίικη μοργκάνα δυστυχώς δεν πρόκειται να υπάρξει Μέρλιν και Εξ Κάλιμπερ για να σώσει την πολύπαθη χώρα από την ευρύτατη αλλαγή συνόρων και τις εδαφικές απώλειες.

    Ήδη μαθαίνουμε ότι με τους Αλβανούς συμφωνήθηκαν νέες θαλάσσιες ζώνες που μεγαλώνουν την Αλβανική ΑΟΖ. Τα Τίρανα παίρνουν και βραχονησίδα στην επικράτειά τους. Επίσης, ο καλός υπουργός των Εξωτερικών, Κοτζιάς – διαβάζουμε σε πληροφορίες – συμφώνησε να αποζημιώσει το Αλβανικό κράτος για τα ακίνητα που δεσμεύτηκαν από το ελληνικό δημόσιο μετά την κήρυξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Δηλαδή ο καλός υπουργός μας κουβέντιασε ή πρόκειται να κουβεντιάσει και το θέμα των περιουσιών των Τσάμηδων.

    Την ίδια ώρα, ο φίλτατος Κοτζιάς μας προχωρεί στην παράδοση του ονόματος Μακεδονία. Χωρίς να ρωτήσει κανέναν Έλληνα πολίτη. Μαθαίνω ότι πρόκειται να τον μηνύσουν δεκάδες χιλιάδες για όσα κάνει. Μέλη Μακεδονικών Σωματείων. Από την πλευρά της, η Βουλγαρία κάνει παρέμβαση μέσω του Προέδρου της, ο οποίος διαμήνυσε ότι στηρίζει λύση που δεν θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας και δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.
    Οι εφημερίδες γράφουν ότι ο κος Τσίπρας σκέφτεται να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο, γιατί φοβάται όχι μόνο την πλήρη καθίζηση της ήδη ισχνής εκλογικής του δύναμης, αλλά τόσο τα εθνικά θέματα όσο και τις οικονομικές εξελίξεις. Ας ελπίσουμε ότι οι Αμερικανοί φίλοι μας, θα κατορθώσουν να εμποδίσουν με τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν μία σύρραξη στο Αιγαίο. Όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο Θόδωρος Πάγκαλος σε τηλεοπτική εκπομπή μου, στην κρίση των Ιμίων οι Αμερικανοί είχαν φροντίσει να αλλάξουν την πορεία των βομβών και των ρουκετών αν είχαμε σύρραξη. Έτσι του είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο Χόλμπρουκ. Βέβαια, ο αρχιπράκτορας Σημίτης αποδέχτηκε να γίνουν γκρίζα τα Ίμια και να μην επιστρέψουμε ποτέ εκεί. Επίσης, ο Πάγκαλος μου είχε εξομολογηθεί πώς οι Τούρκοι θέλουν να εκσυγχρονίσουν τη Λωζάνη παίρνοντας περίπου διακόσια νησιά και ελεύθερη διέλευση…

    crashonline.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ