• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

    Ξύπνα Κοτζιά! Θα μπουν στην Αθήνα σε λίγο!

    Ξύπνα Κοτζιά! – Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ
    Παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας Κοτζιά να καταναλώνει το χρόνο του με σκοπό να κλείσει το Σκοπιανό αγνοώντας τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τον οποίο ουσιαστικά βρίζει έργω. Ούτε υπεργολαβία να είχε αναλάβει το θέμα ο άνθρωπος.
    Εκτιμούμε ότι η περίπτωσή του πρόκειται στο κοντινό μέλλον εκτός από πολιτικούς αναλυτές να απασχολήσει και ειδικούς της ιατρικής επιστήμης. 
    Το πρόσφατο συμβάν με τον εμβολισμό του σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής από τουρκικό πολεμικό σκάφος, τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος περί άλλα τυρβάζει στη Βιέννη σπαταλώντας αρνητικά τον ελληνικό διπλωματικό χρόνο, βασιλικότερος του βασιλέως, για να οδηγήσει την ελληνική εξωτερική πολιτική σε μια από τις πιο μεγάλες ήττες της στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους, πρέπει να τον επαναφέρει ταχύτατα στην πραγματικότητα.

    Να αφήσει τον Ντιμιτρόφ να προωθήσει μόνος του, χωρίς τη δική του αρωγή, την αρπαγή του ονόματος της Μακεδονίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να ασχοληθεί με το πρωτεύον θέμα, που είναι ο ορατός κίνδυνος που προέρχεται από την ασύστολη τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, στην οποία το ελληνικό κράτος αντιδρά φοβικά και με αναξιοπρέπεια.

    Το πρώτο που έχει να κάνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος είναι να φροντίσει να εξασφαλίσει την ουσιαστική συμπαράσταση των συμμάχων και εταίρων μας και να μην περιμένουμε από την κάθε Μογκερίνι να επιπλήττει τους Τούρκους επειδή η «Γαύδος» ναυπηγήθηκε κυρίως με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλά θα κάνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος να απαιτήσει από τους εταίρους μας να αφαιρέσουν ένα σημαντικό ποσό από ευρωπαϊκό κονδύλι προοριζόμενο για την Τουρκία και να το δώσουν στην Ελλάδα ως αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε στο σκάφος «Γαύδος» της ελληνικής ακτοφυλακής, το οποίο δεν βρισκόταν σε κίνηση όταν εμβολίστηκε.
    Ας έχει υπόψη του ο αρμόδιος να υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος ότι η ελληνική κοινωνία διακατέχεται από ανασφάλεια και αγωνία, η οποία έχει να κάνει με την ορατή ακαταλληλότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, στην οποία ανήκει και η αινιγματική ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών με την ακατανόητη για την πλειονότητα του ελληνικού λαού συμπεριφορά της.
    Καλείται, ως εκ τούτου, ο έχων λόγω αρμοδιότητας υπουργός των Εξωτερικών το συγκεκριμένο βαρύ και τιμητικό γι’ αυτόν καθήκον, να αφιερώσει τον πολύτιμο χρόνο του κατά προτεραιότητα στα φλέγοντα θέματα που συνιστούν ορατές απειλές για την Ελλάδα και όχι σε θέματα που δίνουν τουλάχιστον την εντύπωση ότι τον απασχολούν για λόγους προσωπικού γοήτρου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ