• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

    Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: «Εκκωφαντικό» το μήνυμα του κόσμου για το Σκοπιανό (pics+vid)

    Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από ολόκληρη τη χώρα έδωσαν ηχηρό «παρών» στο συλλαλητήριο  υπέρ της Μακεδονίας.
    Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της συγκέντρωσης αρκεί να αναφερθεί πως χρειάστηκαν περισσότερα από 500 πούλμαν για να μεταφερθεί ο κόσμος στη συμπρωτεύουσα, ενώ Έλληνες κατέφθασαν ακόμη και από Αμερική και Αυστραλία.
    Το συλλαλητήριο ήταν προγραμματισμένο για τις 14.00 της Κυριακής (21/1), στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ωστόσο ο κόσμος βρέθηκε εκεί πολύ νωρίτερα.
    Οικογένειες, νέοι, γέροι και παιδιά τραγούδησαν με όλη τους  τη δύναμη το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ παντού ακούγονταν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία – Όχι σε νέα προδοσία», και ταυτόχρονα από τα  μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

    Δυναμικό «παρών» του Μητροπολίτη Άνθιμου

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, να τελεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία». Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είχε αποστείλει επιστολή σε Ιεράρχες προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
    MAKEDONIA10
    Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι: Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος, Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος, π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος, Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ.

    Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης αερόστατο με μηνύματα για τη Μακεδονία

    Λίγα μέτρα μακριά από το χώρο του συλλαλητηρίου, πλησίον του Makedonia Palace, συμμετέχοντες στη διαμαρτυρίa σήκωσαν ένα αερόστατο, προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη Μακεδονία με έναν διαφορετικό τρόπο.
    aerosta
    Στο αερόστατο υπήρχε μια γιγαντιαία ελληνική σημαία  με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

    Δεν έλειψαν και τα επεισόδια

    Επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (21/1) στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των αντιεξουσιαστών και πολιτών που πήραν  μέρος στο μεγαλείωδες συλλαλητήριο.
    Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Focus FM , ομάδα αντιεξουσιαστών άρπαξε μια Ελληνική σημαία από ομάδα πολιτών που συμμετείχε στο συλλαλητήριο και την έκαψαν.
    Περίπου δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου.
    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους και μάλιστα ένας πολίτης καταγγέλλει τον από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πρόσωπο.
    «Πεδίο μάχης» η Βασιλέως Γεωργίου
    Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη Λ. Βασ. Γεωργίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
    Άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες την ώρα που κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πέρασαν μπροστά από την κατάληψη «Σχολείο».
    Τότε δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές οι οποίοι τους πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες.
    Επί τόπου έφτασαν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο.

    Αδιαμφισβήτητο το μήνυμα του κόσμου

    syllalh
    Σύμφωνα  με εκτιμήσεις των διοργανωτών στο αποκορύφωμα της συγκέντρωσης οι συμμετέχοντες έφτασαν πάνω από τους 500.000 πολίτες, οι οποίοι κρατώντας ελληνικές σημαίες, ελάχιστες ποντιακές και μερικά λάβαρα του παλιού μακεδονικού αγώνα φώναξαν  «η Μακεδονία είναι Ελλάδα», όλοι μαζί ενωμένοι παραμερίζοντας οποιαδήποτε κομματική σφαγίδα.
    Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Eurokinissi και thestival.gr


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ