• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

    Η Σελήνη Ετοιμάζεται να Κάνει Κάτι που Δεν Έχουμε Ξαναδεί!!!

    Η Σελήνη Ετοιμάζεται να Κάνει Κάτι που Δεν Έχουμε Ξαναδεί!!!
    Γράφει ο Σπύρος Μακρής
    Στις 31 Ιανουαρίου, όταν κοιτάζετε προς τα πάνω στον ουρανό, θα παρατηρήσετε μια σελήνη εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη έχετε δει ως τώρα.
    Τρία ουράνια γεγονότα που έχουν να συμβούν περισσότερο από 150 χρόνια θα επηρεάσουν την εμφάνιση της επόμενης πανσελήνου. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έκλειψη μίας μπλε… κόκκινης-σαν-αίμα σούπερ σελήνης. Έτσι, μπορείτε να την ονομάσετε όπως θέλετε: κόκκινο φεγγάρι, μπλε φεγγάρι ή ένα σούπερ σελήνη…
    Τι ακριβώς θα συμβεί
    Πρώτα απ ‘όλα, στις 31 Ιανουαρίου θα έχουμε μια ολική σεληνιακή έκλειψη, η οποία θα είναι ορατή στο σύνολό της, σε όλη τη διαδρομή από τη δυτική Βόρεια Αμερική μέχρι τον Ειρηνικό και την ανατολική Ασία.
    Η τροχιά της Σελήνης γύρω από τον πλανήτη μας είναι κεκλιμένη, έτσι συνήθως «πέφτει» πάνω ή κάτω από τη σκιά της Γης.
    Σύμφωνα με επιστήμονες της NASA, σχεδόν δύο φορές το χρόνο, μια πανσέληνος τείνει να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένη με τη Γη και τον Ήλιο, με αποτέλεσμα η σκιά της Γης να εμποδίζει το φως του Ήλιου, το οποίο κανονικά θα αντανακλάται στη Σελήνη.
    Αυτό σημαίνει ότι στις προαναφερθείσες περιοχές, την 31η Ιανουαρίου, η Σελήνη θα χάσει τη φωτεινότητα της και θα αποκτήσει μια μυστηριώδη λάμψη, πιο αδύναμη από την κανονική, που οφείλεται κυρίως στο σπάνιο ηλιακό φως που διασχίζει τη γήινη ατμόσφαιρα.
    Αυτή η μυστηριώδης εμφάνιση, η οποία εκπέμπεται συχνά σε μια κοκκινωπή απόχρωση λόγω του τρόπου με τον οποίο η ατμόσφαιρα διπλασιάζει το φως, είναι ο λόγος για τον οποίο τα φεγγάρια που τελούν υπό έκλειψη, αναφέρονται μερικές φορές ως «φεγγάρια αίματος».
    Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Είναι, επίσης, ενδιαφέρον ότι το supermoon της 31ης Ιανουαρίου θα είναι και η δεύτερη πανσέληνος του μήνα.
    «Η έκλειψη σεληνιακού χώρου στις 31 Ιανουαρίου θα είναι ορατή όσο το φεγγάρι θα είναι κάτω από τον ορίζοντα. Όσοι ζουν στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η έκλειψη θα είναι μερική, θα πρέπει να σηκωθούν το πρωί για να το δουν. Αλλά είναι μια άλλη μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη Σελήνη», σημειώνει ο Noah Petro, επιστημονικός ερευνητής του Goddard Space Flight Center της NASA.
    Μερικοί άνθρωποι τείνουν να αποκαλούν τη δεύτερη πανσέληνο μέσα σε ένα μήνα ως ένα «μπλε φεγγάρι», γεγονός που καθιστά αυτό το φαινόμενο ένα «σούπερ μπλε φεγγάρι». Έτσι, καθώς αυτά τα Blue Moons συμβαίνουν κάθε δυόμιση χρόνια, κατά μέσο όρο και, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, θα έχουμε ένα «σούπερ μπλε φεγγάρι κόκκινο σαν αίμα».
    «Βλέπουμε όλες τις ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα της Γης εκείνη τη στιγμή να αντανακλώνται από την επιφάνεια της Σελήνης», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Sarah Noble, επιστήμονας στην έδρα της NASA.
    «Ό,τι κρατά τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επιστήμη και τους κάνει να συνειδητοποιήσουν την επιστήμη, είναι σημαντικό, είναι καλό», πρόσθεσε.
    Όλα αυτά μαζί, την συγκεκριμένη μέρα, δημιουργούν συνθήκες για την Σελήνη, τέτοιες, που δεν έχουμε ξαναδεί εδώ και 150 χρόνια. Αν λοιπόν, είστε λάτρεις τέτοιων φαινομένων ή/και έχετε τηλεσκόπια, ανεβείτε στην ταράτσα σας ή σε κάποιον λόφο και παρακολουθείστε αυτό το μοναδικό θέαμα. ‘Η απλά πάρτε τον σύντροφό σας και ρομαντζάρετε!
    ScienceCasts: A Supermoon Trilogy
    Για υπότιτλους:
    Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ