• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

    Ο ΕΝΑΣ «εγκέφαλος» – Έτσι θα κυβερνά ο παγκόσμιος ηγέτης (ΒΙΝΤΕΟ)

    Του Κίμωνα Χαραλάμπους

    Όπως σας έχουμε ενημερώσει χάρη στις τεχνολογίες του Ίντερνετ των πραγμάτων, ή αλλιώς Internet of Things (IoT), τόσο οι πόλεις όσο και τα σπίτια μας γίνονται «έξυπνα».

    Με τον όρο Ίντερνετ των πραγμάτων αναφερόμαστε σε όλες αυτές τις εφαρμογές και τεχνολογίες που συνδέουν μέσω αισθητήρων αντικείμενα τις καθημερινότητάς μας, με ένα δίκτυο υπολογιστών ώστε αυτά τα αντικείμενα, να λειτουργούν αυτόνομα, να μας δίνουν πληροφορίες, να φροντίζουν για την ασφαλή μετακίνησή μας, κτλ.
    Τι θα γίνει όμως αν πέσουν στα λάθος χέρια και χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς όπως ο έλεγχος και η παρακολούθηση των ζωών μας;
    Πάντως βρέθηκε το κέντρο που θα ρυθμίζει τα πάντα μέσα στις «έξυπνες πόλεις».
    Το Intelligent Operation Centre της πολυεθνικής εταιρείας Huawei χρησιμοποιεί όλες τις τελευταίες τεχνολογίες προκειμένου να ρυθμίσει τις λειτουργίες της «έξυπνης πόλης».
    Όπως μεταδίδεται, από έναν συνδυασμό big data, machine learning, τεχνητής νοημοσύνης και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών, η Huawei προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων που θα μπορεί να αναλάβει να χειριστεί όλες τις επιμέρους λειτουργίες μίας έξυπνης πόλης.
    Το Intelligent Operation Centre της Huawei, όπως ονομάζεται, συλλέγει, παρακολουθεί και αναλύει όλα τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από μια έξυπνη πόλη σε πραγματικό χρόνο. Γίνεται, έτσι, ο “εγκέφαλος” της έξυπνης πόλης.
    Το κέντρο διοίκησης, με άλλα λόγια, το οποίο θα ρυθμίζει τους «κανόνες καλής λειτουργίας» και θα επιβλέπει την υπακοή των πολιτών στις ρυθμίσεις της τεχνητής νοημοσύνης.
    Τα κέντρα διοίκησης, μιας και μιλάμε για παγκοσμιοποίηση, δεν αποκλείεται να «δίνουν λόγο» σε έναν κεντρικό «εγκέφαλο», ο οποίος θα κυβερνά υπό την επίβλεψη ενός παγκόσμιου ηγέτη.
    Το σύστημα της Huawei κάνει συνδυαστική χρήση των broadband συνδέσεων, της κάθε διαθέσιμης πλατφόρμας του Internet of Things, αλλά και του LiteOS, που είναι το λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτύξει η Huawei για τέτοιου είδους εφαρμογές και λύσεις και έχει την ικανότητα της συλλογής δεδομένων από κάμερες και ποικίλους αισθητήρες.
    Όλα για το καλό μας! Πράγματι κάποια πράγματα όπως η κυκλοφορική συμφόρηση θα διορθωθούν. Θα μείνουν όμως μόνο σε αυτά αυτοί που κυβερνούν;
    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ