• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

    Δεν Πάει το Μυαλό σας ΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΦΒ για να Μπει σε Κάθε Σπίτι!!!

    Γράφει ο Σπύρος Μακρής

    Στο βιβλίο «1984» του George Orwell, οι καταπιεστικοί κυβερνήτες της Ωκεανίας χρησιμοποιούν συσκευές που ονομάζονται τηλεοπτικές οθόνες για να παρακολουθούν στενά και να καταπνίγουν τους πολίτες. Τώρα το Facebook φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα αυτά, τοποθετώντας τα μικρόφωνα και τις φωτογραφικές μηχανές της επιχείρησής του στα σπίτια των ανθρώπων.


    Το κοινωνικό δίκτυο, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο κομμάτι καταναλωτικού υλικού το οποίο θα αποκαλείται Portal και θα κοστίζει περί των  499 δολαρίων, φαίνεται να ισχυρίζεται ένας διαδικτυακός τόπος που ονομάζεται Cheddar, σύμφωνα με την metro.co.uk. Η συσκευή θα διαθέτει οθόνη 15 ιντσών, κάμερα ευρείας γωνίας με αναγνώριση προσώπου και μικρόφωνα για τη δυνατότητα φωνητικού ελέγχου.

    Όπως αναφέρει, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου για να επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούν κωδικούς πρόσβασης και θα είναι αφιερωμένο σε συνομιλία μέσω βίντεο. Το gadget έχει σχεδιαστεί από ένα σκιερό τμήμα Facebook που ονομάζεται «Building 8», το οποίο επίσης εργάζεται στην τεχνολογία ανάγνωσης του μυαλού.
    «Αντί να τοποθετήσουμε τη συσκευή ως έξυπνο βοηθό, όπως τα ηχεία του Amazon Echo, το Facebook σκοπεύει να τοποθετήσει το Portal ως ένα τρόπο για τις οικογένειες και τους φίλους, να παραμείνουν συνδεδεμένοι μέσω video chat και άλλων κοινωνικών χαρακτηριστικών», γράφει η ιστοσελίδα, σημειώνει η Metro.
    «Το Facebook σχεδιάζει επίσημη εισαγωγή προϊόντων στις αρχές Μαΐου στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του και ελπίζει να κυκλοφορήσει τη συσκευή το δεύτερο εξάμηνο του 2018». Εκτός από τις δυνητικά σοβαρές συνέπειες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από την κατοχή κάμερας και μικροφώνων του Facebook στο σπίτι σας, είναι και το καθαρό γεγονός ότι το gadget: κοστίζει σχεδόν όσο το iPhone ή το iPad, αλλά πιθανό να είναι πολύ λιγότερο.
    Παρόλο που το Facebook δεν έχει σχολιάσει επισήμως σχετικά, ο Andrew Bosworth, αντιπρόεδρος της εταιρείας για την αυξημένη και εικονική πραγματικότητα, έγραψε στο Twitter: «Δεν μπορώ να σχολιάσω την κερδοσκοπία αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είναι ένα συναρπαστικό έτος για την AR / VR».
    Το «Building 8» λέγεται ότι είναι ένα απόλυτα μυστικό τμήμα του Facebook, στο οποίο ήταν επικεφαλής η Regina E. Dugan, πρώην αφεντικό της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας (DARPA), η οποία είναι αφιερωμένη στη στρατιωτική έρευνα. Πέρυσι, το Facebook παραδέχτηκε ότι το δικό του ερευνητικό δίκτυο εργάζεται πάνω σε τεχνολογία που μπορεί να διαβάσει τα μυαλά των ανθρώπων σε 100 λέξεις ανά λεπτό.
    Είναι, τελικά, αυτός ο Μεγάλος Αδερφός (Big Brother);
    Άραγε ο Μεγάλος Zucker θα καταλήξει να μας παρακολουθεί όλους;

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ