• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

    Πώς έφτασε στο λουκέτο ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παγωτού στην Ελλάδα

    Λουκέτο στο πρώην εργοστάσιο παγωτού της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο έβαλε η Froneri Ηellas. Οι υψηλές ζημιές και η πτώση της κατανάλωσης φαίνεται ότι ήταν τα δύο στοιχεία που οδήγησαν σε λουκέτο το εργοστάσιο παγωτού στο Ταύρο, με την εταιρεία Froneri Hellas να γνωστοποιεί χθες την απόφασή της να προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας της μονάδας παραγωγής της.
    Σημειώνεται ότι πάνω από 30% υπολογίζεται ότι έχει υποχωρήσει σε αξία η αγορά παγωτού στην χώρα μας από το 2010 μέχρι και το 2014 και πάνω από 35% σε όγκο.
    Η κρίση και η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και η υποχώρηση του αριθμού των μικρών καταστημάτων οδήγησαν σε υποχώρηση της κατανάλωσης.
    Σύμφωνα με την Nielsen Company η αγορά των τυποποιημένων και επώνυμων παγωτών, ανέρχεται στα 203 εκατ. ευρώ.
    Σχεδόν έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου παγωτού από την Nestle Ελλάδος και τη μεταφορά της δραστηριότητας στη Froneri Hellas, θυγατρική εταιρεία της Froneri International Plc. -της κοινοπραξίας του ομίλου Nestle με την R&R Ice Cream-, η εταιρεία προχωρά σε επαναπροσδιορισμό της λειτουργικής και οργανωτικής της δομής.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της πρώτης χρήσης της Froneri Hellas που αφορούν το διάστημα Αύγουστος - Δεκέμβριος 2016 οι ζημιές περιόδου ανήλθαν σε 8,9 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στο ίδιο διάστημα σε περίπου 563.000 ευρώ.
    Σε κάθε περίπτωση, η Froneri Hellas επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της», τα οποία, ωστόσο θα εισάγονται πλέον από άλλη αγορά στην Ευρώπη.
    Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Froneri Hellas ισχύει άμεσα, εξέλιξη η οποία επηρεάζει 102 εργαζόμενους, από τους 207 που η εταιρεία εμφανίζεται να απασχολεί συνολικά με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού στις 31/12/2016. Γι’ αυτούς τους 102 εργαζόμενους προβλέπεται ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχεται ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν.
    Τα ποσά των συναινετικών αποχωρήσεων είναι σημαντικά ανώτερα από τις αποζημιώσεις που ορίζει ο νόμος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για όσους εργάζονται στην εταιρεία μέχρι και 16 χρόνια οι αποζημιώσεις τους θα είναι διπλάσιες από αυτό που ορίζει ο νόμος, ενώ για όσους έχουν 16 χρόνια και πάνω θα είναι 2,5 φορές τα νόμιμα.
    Με πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ, η Froneri δραστηριοποιείται σε 22 χώρες του κόσμου και θα απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους. Πρόκειται για μία νέα εταιρεία - δημιουργήθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 2016 - από την κοινοπραξία της Nestlé και της R&R στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου. Η Nestlé και η PAI μετέχουν ισομερώς στο κεφάλαιο της κοινοπραξίας.
    Έτσι μέσα σε διάστημα δέκα ετών τα ψυγεία της ΔΕΛΤΑ άλλαξαν τρεις φορές χέρια. Από τη ΔΕΛΤΑ πέρασαν στην Nestle και από εκεί στην Froneri Hellas πριν από λίγους μήνες.
    Μεταξύ των άλλων στο εργοστάσιο της Froneri στον Ταύρο παράγονταν όλα τα επιτυχημένα σήματα παγωτών που είχε δημιουργήσει η ΔΕΛΤΑ όπως BOSS, Magnum και Nirvana τα οποία είχαν καταφέρει να έχουν και διεθνή παρουσία εκτός της Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου.
    Η εταιρεία έχει εγκαταστάσεις κυρίως σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Φιλιππίνες και Νότιο Αφρική.

    Στην ανακοίνωση επίσης επισημαίνεται:

    «Η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Froneri Hellas. Σταθερός στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές. Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η εταιρεία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της.
    Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα.
    Με τη νέα λειτουργική δομή η εταιρεία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει: στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς, στην διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς καθώς και στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ