• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

    ΓΑΛΛΙΑ: Καταστήματα πωλούν πλέον εμφιαλωμένα ούρα καμήλας

    Είναι γνωστό ότι ένα από τα μεγάλα οφέλη της πολυπολιτισμικότητας είναι η γνωριμία μας με νέες γεύσεις και νέα αρώματα.. 

    Παρακάτω βλέπετε ένα screenshot από την ιστοσελίδα ενός καταστήματος που εδρεύει στο Saint-Etienne της Γαλλίας. Λέει:
    "Τα ούρα καμήλας είναι ένα από τα συστατικά της παραδοσιακής φαρμακοποιίας σε πολλές χώρες. Στην αραβική χερσόνησο, οι ασθενείς καταναλώνουν 100 ml ούρων καμήλας ανά ημέρα, είτε μόνα τους είτε αναμεμειγμένα με γάλα καμήλας. Αυτή η θεραπεία λέγεται ότι βοηθά στο να απαλλαγούμε από πολλές ασθένειες.

    Τα ούρα καμήλας χρησιμοποιούνται ειδικά για τη θεραπεία παθήσεων που σχετίζονται με το δέρμα, όπως ringworm(μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος), ψώρα ή δερματικά αποστήματα, οδοντικά προβλήματα, οφθαλμικές λοιμώξεις, δαγκώματα φιδιού, αλλά και όλους τους κοιλιακούς πόνους (ιδιαίτερα στομαχικό άλγος) και έλκη. Τα ούρα της καμήλας έχουν επίσης ιδιότητες κατά της πιτυρίδας και, όταν χρησιμοποιούνται σε σαμπουάν, προσδίδουν λαμπερή λάμψη στα μαλλιά. Μπορεί επίσης να αποτρέψουν τη δίψα και την πείνα για τον οδηγό του καραβανιού που χάθηκε στην έρημο. Αρκετοί ερευνητές στις αραβικές χώρες δηλώνουν επίσης ότι τα ούρα καμήλας έχουν αντι-καρκινογόνες ιδιότητες, ιδιαίτερα όσον αφορά τον καρκίνο του ήπατος".

    Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο ίδιος ο Μωάμεθ«συνταγογράφησε» τα ούρα καμήλας σαν μεγάλο φάρμακο και για αυτό η κατάποση ούρων καμήλας αποτελεί ευρεία πρακτική, αφού βασίζεται στην συμβουλή του «προφήτη».

    Αλλά ως γνωστόν, όπου υπάρχει αυθεντική επιστήμη υπάρχουν και οι κομπογιαννίτες. Έτσι, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της πόλης Al-Qufundhah, στη Σαουδική Αραβία, ανακάλυψαν ότι το «θεϊκό» φάρμακο στην πραγματικότητα ήταν απλώς… ούρα από κάποιον μεγάλης ηλικίας Άραβα.
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην εφημερίδα Daily Mail: «Όπως έγινε γνωστό οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έκλεισαν ένα μαγαζί το οποίο πουλούσε παραδοσιακά ούρα καμήλας αφότου ανακάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης γέμιζε τα μπουκάλια με τα δικά του σωματικά απόβλητα. Επιθεωρητές υγείας έκαναν έλεγχο σε έναν μαγαζί στη πόλη-λιμάνι Al Qunfudhah στην νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία και κατάσχεσαν περισσότερα από 70 γεμάτα μπουκάλια».


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ