• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

    Συνεχίζεται η παρακμή της Δύσης: Γάλλος «φιλόσοφος» έβγαλε τον Τεν Τεν και τον Όμηρο... γυναίκες (φωτό)

    Εντελώς το δρόμο της φαίνεται να έχει χάσει η «διανόηση» της Δύσης, με συνεχώς καινούργια παραδείγματα να επιβεβαιώνουν, αυτόν ακριβώς το συλλογισμό.


    Ένας Γάλλος «φιλόσοφος» ισχυρίστηκε πως ο αγαπημένος χαρακτήρας κόμικς Τεν Τεν ήταν στην πραγματικότητα ένα κορίτσι, και «πιθανώς ασεξουαλικό».

    Ο Vincent Cespedes, ο οποίος είναι επίσης ζωγράφος, πιανίστας και συνθέτης, είναι συγγραφέας δοκίμιων σε διάφορα θέματα και προκάλεσε αναστάτωση στον κόσμο των κόμικς, αφού ανακοίνωσε ότι ο έφηβος δημοσιογράφος/ντετέκτιβ, που έχουν αγαπήσει εκατομμύρια ανά τον κόσμο, είναι κορίτσι - και, μάλιστα είπε ότι ο Βέλγος δημιουργός, Herge και οι φίλοι του, το γνώριζαν. 

    Ο 44χρονος γράφει ότι η φάρσα είναι «τόσο τεράστια» που «οι μεγαλύτεροι από τους τεντενόφιλους (οπαδοί του Tεν τεν), από τον φιλόσοφο Jean-Luc Marion μέχρι τον σκηνοθέτη Steven Spielberg , δεν το έχουν εντοπίσει ακόμη».
    Ο Cespedes λέει ότι ο Tεν Τεν είναι «μια αντρογυναίκα με κόκκινο κεφάλι και μπλε μάτια» και «πιθανώς ασεξουαλική». Και μάλιστα αποκάλυψε από πιο βιβλίο, το οποίο διάβαζε με τα παιδιά του, του ήρθε αυτή η θεωρία: 
    «Είχα τελειώσει ένα βιβλίο από τον Raymond Ruyer που δείχνει ότι ο Όμηρος είναι γυναίκα, είχα κάποιο σκεπτικό στο μυαλό μου, και όταν πήρα το βιβλίο του Τεν Τεν μου φαινόταν αμέσως προφανές», δήλωσε στη Γαλλική Huffington Post. 
    Ενώ παραδέχεται ότι υπάρχουν λίγες ενδείξεις στη σωματική εμφάνιση του Τεν Τεν, υποστηρίζει ότι ορισμένες συμπεριφορές, μαζί με την «μακρά ιστορία του Τεν Τεν απέναντι σε θέματα φύλου», κατέδειξαν ότι ο Τεν Τεν είναι γυναίκα. 
    Ο Cespedes λέει ότι ο Τεν Τεν θα ήταν μεταμφιεσμένος ως αγόρι για να του επιτρέπεται να ταξιδέυει «χωρίς το φόβο των μισογύνηδων άλλων πολιτισμών, τη σεμνότυφία, τους τρόπους ή την ηλιθιότητα των προκαταλήψεων».
    Όταν ένας κακοποιός έριξε τη γροθιά του στον τοίχο του  Ναού του Ήλιου, ο Τεν Τεν του ζήτησε «συγνώμη»! Η στάση του Τεν Τεν απέναντι στον καπετάνιο Χάντοκ όταν ήταν μεθυσμένος στο The Crab With The Golden Claws, έδειξε χαρακτηριστικά που θα ερμηνευτούν ως στερεότυπα θηλυκού, την εποχή που ο Herge ήταν ζωντανός. 
    Ο Cespedes ισχυρίζεται ότι υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις στην κωμική σειρά όπου ο Τεν Τεν φορά φούστες ή άλλα είδη γυναικείων ενδυμάτων, όταν κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ