• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

    Αλβανική πρόκληση: Τι γράφουν τα νέα σχολικά βιβλία της χώρας για την Ελλάδα

    Προπαγάνδα Ράμα σε ανήλικους μαθητές

    Την πολιτική του επεκτατισμού συνεχίζει αμείωτη η κυβέρνηση Ράμα παρά τις συστάσεις που έχουν γίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τις καταγγελίες της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, τα σχολικά βιβλία της Γεωγραφίας που διδάσκονται οι Αλβανοί μαθητές, μφανίζουν ως «αλβανικά εδάφη» την Κόνιτσα, την Καστοριά και τη Φλώρινα και ως «Τσαμουριά» ολόκληρη την Ηπειρο, μέχρι την Πρέβεζα.

    Η προπαγάνδα Ράμα έρχεται, μάλιστα, σε συνέχεια του επιχειρούμενου ξεριζωμού των Ελλήνων της μειονότητας από τη Χειμάρρα, με την αρπαγή των περιουσιών τους και το γκρέμισμα των σπιτιών τους. Επιπλεόν, τα σχολικά βιβλία που διανεμήθηκαν στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου με την έναρξη της σχολικής περιόδου, στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 υπάρχει κεφάλαιο με τίτλο «Αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα». Σε αυτό το κεφάλαιο οι περιοχές αυτές καλύπτουν τη δυτική Μακεδονία και όλη την Ηπειρο, η οποία παρουσιάζεται ως «Τσαμουριά».
    Σύμφωνα με τον «Εθνικό Σύλλογο “Βόρειος Ηπειρος 1914”», οι περιοχές στην Ελλάδα οι οποίες παρουσιάζονται στα βιβλία Γεωγραφίας ως «αλβανικές» είναι η Κόνιτσα, η Καστοριά, η Φλώρινα και η Ηπειρος μέχρι την Πρέβεζα. Στα ίδια βιβλία, οι Αλβανοί αναφέρουν ως δικές τους περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων.
    Αντίθετα, η Ελλάδα και το ελληνικό υπουργείο Παιδείας έχουν αφαιρέσει εδώ και χρόνια από τα σχολικά βιβλία του κάθε αναφορά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου ως δείγμα «καλής θέλησης» απέναντι στους προκλητικούς γείτονες...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ