• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

    350.000 Ελληνόπουλα στο έλεος της ιλαράς

    Τουλάχιστον 350.000 παιδιά ηλικίας 15 μηνών έως 4 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί για ιλαρά στην Ελλάδα ή έχουν εμβολιαστεί ατελώς με το τριπλό εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς (MMR), όπως αποκαλύπτει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου!
    Την ίδια ώρα, οι παιδίατροι ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και ενηλίκους, τα οποία μέσα σε μία εβδομάδα έχουν φτάσει από τα 164 στα 196 και εκτιμούν ότι τα 100.000 εμβόλια που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας δεν επαρκούν, καθώς 350.000 παιδιά παραμένουν ανεμβολίαστα.
    Αθωράκιστοι
    Χθες, σε ειδική εκδήλωση για την επιδημική έξαρση της ιλαράς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, τόνισε την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού που είναι αθωράκιστος απέναντι στη μεταδοτική μολυσματική ασθένεια.
    Οπως είπε, είναι άγνωστος ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και έχουν λάβει μία ή και καμία δόση του εμβολίου και επανέλαβε την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την άρνηση του εμβολιασμού.
    Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την Τετάρτη τις παράλληλες εξαγωγές πέντε εμβολίων, μεταξύ αυτών και της ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς (MMR), προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα στην εύρεση εμβολίων.
    Πάντως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε εγρήγορση και εφαρμόζουμε τις οδηγίες που μας δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βάση τον μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό χάρτη της ιλαράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη».
    Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, κανένα από τα κρούσματα που έχουν καταγράφει στην Ελλάδα δεν έχει σοβαρές επιπλοκές, σε αντίθεση με χώρες όπως η Ρουμανία και η Ιταλία, όπου έχουν καταγραφεί χιλιάδες κρούσματα και 41 θάνατοι.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ