• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

    Έλληνικοί προορισμοί στα αρχεία "X-File"

    Αν οι ερευνητές των παραφυσικών φαινομένων, από τη διάσημη τηλεοπτική σειρά "The X-Files" Fox Mulder και Scully, είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα, υπήρχε πιθανότητα να βίωναν πολύ πιο περίεργα και παράξενα φαινόμενα.

    Η Ελλάδα έχει πολλές ιστορίες και μυστηριώδης τόπους που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη και μέχρι σήμερα θεωρούνται από πολλούς ανθρώπους, αλλά και από την "επίσημη" επιστημονική κοινότητα ανεξήγητα. Πολλές ενεργειακές περιοχές της Ελλάδας θεωρούνται μέρη μυστηρίου και έχουν τους δικούς τους θρύλους προσελκύοντας ερευνητές και περίεργους τουρίστες. 
    Πιο κάτω βρίσκονται πέντε από τους δεκάδες κορυφαίους προορισμούς μυστηρίου και ομορφιάς στην Ελλάδα:
    Πελοπόννησος
    Το τεχνητό νησί της Ελλάδας φιλοξενεί περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους με επτά νομούς. Είναι κοντά στην Αθήνα, και μέσα σε λίγες ώρες μπορείτε να ξεφύγετε από την πολυσύχναστη Ελληνική πρωτεύουσα και να βρεθείτε στις φυσικές ομορφιές ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Πελοποννήσου.
    Η Πυραμίδα του Ταΰγετου (Λακωνία)

    Η Πυραμίδα στην ψηλότερη κορυφή τον Ταΰγετου, έχει προσελκύσει πολλούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ετών με την επιβλητική παρουσία της, και είναι μία από τις αρχαιότερες πυραμίδες του κόσμου. Το πιο ψηλό σημείο του πανέμορφου βουνού πήρε το όνομά της από την Ταϋγέτη, μια από τις επτά Ατλαντίδες ή Πλειάδες. Δυτικά, λίγο πριν την ανατολή, οι ακτίνες του ήλιου, διαθλώνται πίσω από τον Πάρνωνα στα 2407 μ., σχηματίζοντας το είδωλο ενός ισόπλευρου τριγώνου που βλέπει στις Πλειάδες.
    Ο χώρος που σχετιζόταν με την λατρεία του ήλιου και του Ταυγέτη Απόλλωνα, βρίσκεται σε απόλυτη νοητή ευθεία με τον Όλυμπο. Στο επίπεδο σχήμα της βάσης της πυραμίδας υπάρχει χώρος εισόδου που οδηγεί στο εσωτερικό της πυραμίδας. 
    Στην κορυφή, υπάρχει ένα σπήλαιο-βάραθρο, καταγεγραμμένο από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο, βάθους 8 μέτρων, με άνοιγμα 2 μέτρα. Το βάραθρο αυτό της πυραμίδας, πιθανολογείται πως υπάρχει ένα είδος «πύλης -εισόδου» και ο προθάλαμος της σήραγγας είναι άγνωστο που οδηγεί .
    Οι Πυθαγόρειοι κάνουν λόγο για έναν ενεργειακό τόπο, και μια "Πύλη"όπου η φύση έχει επιλέξει να «εμβολιάσει» τον κόσμο με το φως, το πνεύμα και τον ελληνικό πολιτισμό. Στην αρχαιότητα, ο Ταΰγετος θεωρήθηκε ιδανικό παρατηρητήριο για τις κινήσεις των άστρων. 'Οπως γράφει ο Κικέρων, ο Αναξίμανδρος είχε στήσει ένα αστεροσκοπείο στην κορυφή. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος σίγουρα δείχνει φωτεινός, και αλλιώτικος από τα 2.407 μέτρα...άσχετα άν η Πύλη οδηγεί στα Τάρταρα της Κοίλης Γης.
    Η Εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας (Αρκαδία)

    Μία από τις πιο παράξενες εκκλησίες που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται μόλις λίγα μίλια έξω από την πόλη της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.
    Τα δεκαεπτά δέντρα που οι ρίζες τους δεν βρέθηκαν πουθενά, αγκαλιάζουν την εκκλησία του 12ου αιώνα με τα κλαδιά τους έξω από την οροφή της εκκλησίας. Οι εμπειρογνώμονες δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως ή να εξηγήσουν το περίεργο φαινόμενο, αλλά η παράδοση υποστηρίζει ότι κατά το μαρτύριό της, η Αγία Θεοδώρα παρακάλεσε το σώμα της να γίνει εκκλησία, τα μαλλιά της να μεγαλώνουν σαν δέντρα, και το αίμα της να γίνει το νερό που τρέχει στην κάτω πλευρά της Εκκλησίας.
    Η περιοχή είναι συναρπαστική για τους επισκέπτες- προσκυνητές που συμφωνούν ότι η περιοχή έχει τεράστιες ποσότητα θετικής ενέργειας που ρέει γύρω από την εκκλησία.
    Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου (Αργολίδα)

    Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεραπευτικούς ναούς της αρχαιότητας που επιβιώνουν στη σύγχρονη εποχή. Το Ιερό του Ασκληπιού, ήταν ένα σημείο συνάντησης και θεραπείας των αρχαίων Ελλήνων, καθώς η ενέργεια φορτίζει θετικά τον τόπο. 
    Κοντά στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το Ασκληπιείο έχει γεννήσει πολλούς τοπικούς μύθους και θρύλους, θεάσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων,και πηγές θετικής ενεργειακής αύρας.
    Ηπειρωτική Ελλάδα
    Η ηπειρωτική Ελλάδα είναι γεμάτη από βουνά, και τα δάση σφύζουν από τις παραδοσιακές ιστορίες των ηρώων του 1821. Φιλοξενεί επίσης πολλές πύλες που οδηγούν στην Κοίλη Γη.
    Σπήλαιο Νταβέλη (Αττική)

    Αποτελεί ίσως την πιο διάσημη μεταφυσική περιοχή στην Ελλάδα. Η σπηλιά της Πεντέλης επιβιώνει δια μέσου των αιώνων, μαζί με τους θρύλους και τα μυστήρια της. Συνδέεται με μια σειρά από υπόγειες σήραγγες, και ήταν άλλοτε ιερός τόπος του θεού Πάνα και των Νυμφών.
    Έχει συγκεντρώσει την προσοχή, με τα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, τις ιστορίες φαντασμάτων, θεάσεων αγνώστων φωτεινών αντικειμένων, περίεργων πλασμάτων, περίεργα φώτα και θόρυβοι μέσα στη νύχτα. Φημολογείται ότι είναι είσοδος -Πύλη της Κοίλης Γης. Από το 1977, δυστυχώς, η σπηλιά καταστράφηκε, καθώς διάφορες εργασίες και τεχνικά έργα έκλεισαν ένα μεγάλο μέρος της εισόδου με τσιμέντο, δίνοντας ένα απρόσμενο επίλογο σε μια πολυσυζητημένη ιστορία της σπηλιάς που πήρε μαζί όλα τα μυστικά της … 
    Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν για αναρρίχηση και επισκέπτονται το σπήλαιο. Αποτελεί μια από τις πιο διάσημες αναρριχητικές διαδρομές στην Ελλάδα, αλλά στο Σπήλαιο το βράδυ,υπάρχει απαγορευτικό για το κοινό .
    Ήπειρος
    Είναι ένα μέρος όπου η μαγεία της φύσης, με τα δάση, τις λίμνες και τα ποτάμια εξακολουθούν να αντιστέκονται στην ανθρώπινη υπερανάπτυξη.
    Αχερουσία

    Η Αχερουσία λίμνη κατά την αρχαιότητα, υπήρξε είσοδος στον Άδη, αλλά δεν υπάρχει πια, καθώς αποστραγγίστηκε τη δεκαετία του 1960 από τη Βρετανική εταιρεία Boots Ltd. Ο ποταμός Αχέροντας συνεχίζει τα ρέει σε ένα μαγευτικό τοπίο, και χωρίζεται σε παρακλάδια ποταμών: τον Πυριφλεγέθων, που είναι ένα από τα ποτάμια του Κάτω Κόσμου, και πιθανολογείται ότι πρόκειται για παλιά ανομασία τμήματος του ποταμού, λόγω του περιστασιακού φωσφορισμού των νερών του. 
    Ο 2ος παραπόταμος του Αχέροντα, είναι ο Κωκυτός, και ήταν ένα από τα ποτάμια που διέσχιζαν τον Άδη, και σημαίνει ο «ποταμός των θρήνων». (Κωκυτός σημαίνει κραυγή ή θρήνος). Ονομάσθηκε έτσι από τους θρήνους και τα μοιρολόγια των επισκεπτών του Νεκρομαντείου. Στο δρόμο του ο ποταμός Αχέρων διασταυρωνόταν με τους Πυριφλεγέθοντα και Κωκυτό, στο σημερινό χωριό Μεσοπόταμος, στο σημείο όπου βρίσκεται το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα. 
    Η αρμοδιότητα του Νεκρομαντείου του Αχέροντα ήταν διαφορετική από του μαντείου των Δελφών και της Δωδώνης. Ο σκοπός του δεν ήταν ο χρησμός, αλλά η διευκόλυνση της επικοινωνίας των επισκεπτών με τις ψυχές των νεκρών συγγενών τους.
    Ο Όμηρος στην «Οδύσσεια» αναφερόμενος στην κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη για να πληροφορηθεί από το μάντη Τειρεσία την επιστροφή του στην Ιθάκη περιγράφει λεπτομερώς το σημείο συνάντησης του Αχέροντα με τον Πυριφλεγέθων και τον Κωκυτό:
    … ἄραξ' ἐκεῖ τὸ πλοῖο σου στοῦ Ὠκεανοῦ τὴν ἄκρη, καὶ στοῦ Ἅδη κίνησε νὰ πᾶς τ' ἀραχνιασμένο σπίτι,
    Ἐκεῖ ὁ Πυριφλεγέθοντας στοῦ Ἀχέροντα τὸ ρέμα κυλιέται μὲ τὸν Κωκυτὸ ποὺ πέφτει ἀπὸ τὴ Στύγα, κι ὁ βράχος ποὺ βαρύβροντα τὰ δυὸ ποτάμια σμίγουν…— (κ’ ραψωδία)
    Η ονομασία του ποταμού Αχέροντα προέρχεται από το "ἄχος" και σημαίνει τον ποταμό των στεναγμών. Μέχρι σήμερα, παραμένει ένα από τα πολλά ιστορικά μέρη όπου η συμβατή ιστορία κρύβει την σκληρή μοίρα του τότε ανθρώπινου γένους. Το περίφημο νεκρομαντείο της αρχαιότητας βρίσκεται κοντά στον ποταμό Αχέροντα και πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται περίεργα πράγματα, ενώ επισκέπτονται την περιοχή. Απόκοσμες ιστορίες έχουν επιζήσει μέσω των αιώνων προσθέτοντας μυστήριο στον τόπο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ