• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

    Το Mήνυμα των Χριστουγέννων

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έρχεται η πιο όμορφη και ζεστή γιορτή του έτους, τα Χριστούγεννα.


    Τα γκρίζα, τσιμεντένια κτίρια αρχίζουν να φωτίζονται με λογής λογής λαμπιόνια, οι εσωτερικοί χώροι διακοσμούνται με πλαστικά έλατα και τα συναφή, τα γιορτινά τραπεζομάντηλα βγαίνουν από την αποθήκη και όλοι περιμένουν με χαρά τις γιορτινές αυτές μέρες.
    Αν κανείς περπατήσει στους πολυσύχναστους δρόμους και δει γύρω του τις μέρες αυτές, βλέπει γεμάτα μαγαζιά, εστιατόρια, καφετέριες. Όλοι δείχνουν να βρίσκονται μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα χαρούμενοι και εύθυμοι, όμως εκτός από αυτά, υπάρχει η άλλη πλευρά των γιορτινών ημερών. Έξω απο τα παράθυρα και τις διακοσμημένες εισόδους των γεμάτων μαγαζιών υπάρχουν άνθρωποι που φαίνεται πως κανείς δεν θέλει να τους δώσει σημασία. Άνθρωποι που αποφεύγουν ακόμη και να τους κοιτούν, για να μην χαλαστούν από την παραμυθένια ατμόσφαιρα που θέλουν οι περισσότεροι να έχουν μέσα στα μυαλά τους. Δεν τους αδικώ, θέλουν να περάσουν καλά και να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους, όλοι έχουν το δίκαιό τους κατά κάποιο τρόπο.
    Είναι κρίμα όμως να υπάρχουν άνθρωποι άστεγοι, κουρελιασμένοι, νηστικοί και παγωμένοι, εγκαταλελειμμένοι και ξεχασμένοι από τους πάντες. Μπορεί κανείς να δεί εύκολα πως τους προσπερνούμε για να μπούμε στα μαγαζιά να περάσουμε καλά και για ακόμη μια φορά, να συνειδητοποιήσει ότι στον κόσμο αυτό κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Και δεν πάει καλά, όχι γιατί ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος, αλλά γιατί οι άνθρωποι ξεχάσαμε να είμαστε άνθρωποι.
    Οι άστεγοι κρυώνουν διότι δεν έχουν σπίτι, άλλοι όμως κρυώνουν μέσα στο ζεστό τους σπίτι, διότι οι καρδιές τους έχουν παγώσει. Άσχετα αν το δείχνουν ή το κρύβουν πίσω από ένα χαμόγελο, όλοι οι άνθρωποι είναι λιγότερο ή περισσότερο δυστυχισμένοι. Δυστυχισμένοι που αναζητούν σιωπηλά λίγη ζεστασιά, λίγη αγάπη, την οποία όμως δεν βρίσκεται σχεδόν κανείς να τους προσφέρει. Με μια απλή σκέψη, μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο μεγάλη αποστολή είναι το να προσφέρει κανείς αγάπη στον κόσμο αυτό στον οποίο ζούμε, ειδικά στην σημερινή απάνθρωπη και ανώμαλη εποχή.
    Κάτι τόσο απλό, που όμως καλά κρυμμένο πίσω απο θρησκείες, πολύπλοκα τυπικά και κανόνες δεν το αφήνουν να γίνει αντιληπτό από τους ανθρώπους στην πραγματική του μορφή. Ένα απλό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και η ψυχή ζωντανεύει, τότε είναι που νιώθει καποιος πραγματικά άνθρωπος και όχι ένα σάρκινο δίποδο ζώο. Τότε, στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο αισθάνεται κανείς τη μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία μέσα στον κόσμο αυτό. Δυστυχώς πολλοί έχουν (ξε)χάσει ακόμη και πως είναι να προσφέρεις, για κανέναν όμως δεν είναι αργά.
    Έρχονται και φέτος τα Χριστούγεννα και ο καθένας θα τα βιώσει όπως επιλέξει, με το δικό του προσωπικό τρόπο. Τα Χριστούγεννα πάντα έχουν να μας πούν κάτι, αρκεί κανείς να μπορεί να ακούσει τον ήχο του μηνύματος ο οποίος μεταφέρει τη διαρκή οδηγία του Χριστού που λέει στον καθένα μας προσωπικά «Δώσε χωρίς να σε ενδιαφέρει το αν θα πάρεις.» «Μοίρασε αγάπη, μοίρασε χαρά! Άσε λίγο τον εαυτό σου και δές τους γύρω σου!» Εκεί βασίζονται όλα, στην προσφορά, στην αγάπη.,Στο να προσφέρουμε, γι' αυτό αυτές οι μέρες είναι διαφορετικές, διότι έχουν συνδεθεί έστω και υποσυνείδητα στα μυαλά των ανθρώπων με το να προσφέρουν.
    Δεν είναι οι μέρες που είναι διαφορετικές, εμείς τις κάνουμε διαφορετικές. Αυτό είναι το μήνυμα που μας δίνει ο Χριστός μέσω της εορτής αυτής, ότι δεν είναι ανάγκη να είναι ημερολογιακά Χριστούγεννα για να είναι Χριστούγεννα. «Δεν είναι ανάγκη να είναι Χριστούγεννα για να προσφέρεις αγάπη!» Το μήνυμα είναι κάτι που δυστυχώς λίγοι έχουν καταλάβει: ότι κάθε μέρα μπορεί να είναι Χριστούγεννα, εξαρτάται απο εμάς, από τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζουμε να ενεργούμε, να σκεφτόμαστε και γενικά να υπάρχουμε στον κόσμο αυτό. Ο Χριστός μπορεί να γεννιέται κάθε μέρα για κάποιον, αν εκείνος κρατά την ανάμνησή Του ζωντανή. «Να με θυμάστε» μας είπε, να θυμόμαστε το μήνυμά Tου: «Ήρθα να δώσω, δεν θέλω να μου δώσετε, δεν ζητώ να πάρω.» Αυτή η νοοτροπία του Χριστού είναι που λείπει από τους ανθρώπους.
    Αντίθετα, κυριαρχεί η νοοτροπία του άρχοντα και κατασκευαστή του κόσμου αυτού, του μισάνθρωπου Γιαχβέ, που λέει «Δώσε μόνο με την προϋπόθεση να πάρεις, οφθαλμός αντί οφθαλμού, εκμεταλλεύσου τους πάντες και πάτα επί πτωμάτων για να κυριαρχήσεις» κτλ. Όλες αυτές οι οδηγίες του Γιαχβέ, δηλαδή του Σατανά, βρίσκονται στην πεντάτευχο της λεγόμενης παλιάς διαθήκης και δυστυχώς κυριαρχούν ολόγυρά μας, μέσα στις καρδιές των περισσοτέρων ανθρώπων,έχοντάς τους μολύνει και η μόνη θεραπεία είναι να θυμηθούν τι πάει να πεί αγάπη, τι πάει να πεί προσφέρω άνευ ανταλάγματος, να θυμηθούν το Χριστό και τα λόγια Του.
    Η νοοτροπία του Χριστού λέει : «Πρόσφερε χωρίς να ζητάς κάτι ως αντάλλαγμα» και «να αγαπάς εκείνους που σε μισούν» και μάλιστα το τελευταίο ο Χριστός δεν το είπε μόνο στα λόγια,το έκανε πράξη όταν Τον σταυρώνανε λέγοντας «Πατέρα συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν». Ο Χριστός είπε πολύ απλά πράγματα και όποιος αυτά, τα έχει στο μυαλό του, όποιος αγωνίζεται και προσπαθεί να τα κάνει πράξη κάθε μέρα, όποιος Τον θυμάται, όποιος δεν ξεχνάει να Του μιλάει και να έχει επι-κοινωνία μαζί Του, όποιος θυμάται και τις ευχάριστες στιγμές του εδώ μέσα και το ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος και ζητάει από τον Χριστό να του δώσει το δικό Του κόσμο, τότε μπορεί να έχει πραγματικά Χριστούγεννα κάθε μέρα. Αυτό το απλό μήνυμα δεν μπορεί να γίνει ακουστό στους περισσότερους, διότι ή αυξημένη ένταση του εγωισμού και του υπέρμετρου δεσίματός τους με τον κόσμο αυτό, δεν αφήνει την απαλή αυτή συχνότητα του μηνύματος του Χριστού να γίνει ακουστή και να ανοίξει τα μάτια της ψυχής τους. Για όλους όμως, με τρόπους που εμείς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, έχει ο Χριστός.
    Η χαρά της προσφοράς δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε στον κόσμο. Κι όμως όταν τα ημερολογιακά Χριστούγεννα τελειώνουν, είναι σαν να πατιέται ένα κουμπί και όλοι ξεμεταμορφωνόμαστε και επιστρέφουμε στην συμπεριφορά που είχαμε πριν έρθουν. Το κουμπί αυτό το πατάει ο καθένας προσωπικά για τον εαυτό του. Εξαρτάται λοιπόν από τον καθένα και την καθεμία αν, μετά τις χαρούμενες αυτές μέρες, θα κρατήσει το ουσιαστικό μήνυμα των Χριστουγέννων και του Χριστού στην καρδιά του ή θα πατήσει το κουμπί και θα το πετάξει μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.
    Καλά Χριστούγεννα
    Ιησούς Χριστός Νικά
    EΛ HUNTER 888

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ