• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

    Πώς θα είναι η πρώτη κατοικία των ανθρώπων στον Άρη

    Το National Geographic, στο πλαίσιο της καμπάνιας προώθησης τηλεοπτικών εκπομπών

    για την ενδεχόμενη μετοίκηση των ανθρώπων στον Άρη, συνεργάστηκε με την βρετανική εταιρεία Wild Creations για την κατασκευή μιας κατοικίας στον Κόκκινο Πλανήτη.
    Καταρχήν, το κατάλυμα αυτό αποτελείται από υλικά που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντινά σε αυτά που υπάρχουν στον Άρη.
    Έτσι, η εταιρεία δημιούργησε ένα κτίσμα που μοιάζει με ιγκλού το οποίο αποτελείται από ρεγκόλιθο και όχι φυσικά από… πάγο. Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο χαλαρό στρώμα μεταξύ του εδάφους και του μητρικού πετρώματος που ονομάζεται μανδύας αποσάθρωσης ή ρεγκόλιθος και αποτελείται από θραύσματα πετρωμάτων, ορυκτών και γυαλιού.
    Ρεγκόλιθος υπάρχει στη Γη, στην Σελήνη και τον Άρη. Τα τοιχώματα του κτίσματος έχουν πάχος περίπου τριών μέτρων έτσι ώστε να προσφέρει την μέγιστη δυνατή προστασία από τις μη φιλικές για τον άνθρωπο συνθήκες του αρειανού περιβάλλοντος.
    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εκτός από ρεγκόλιθο οι κατοικίες αυτές θα κατασκευάζονται και από διάφορα μέρη διαστημικών σκαφών όπως για παράδειγμα, η είσοδος.
    Το αρειανό ιγκλού βρίσκεται στο αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς στο Λονδίνο και θα είναι προσβάσιμο στο κοινό από τις 10-16 Νοεμβρίου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ