• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

    Η εξαθλίωση των Ελλήνων από την παγκόσμια εξουσία σε αριθμούς

    Σοκάρει η απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου την τελευταία 6ετία.

    Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ΟΟΣΑ από κοινού με την Παγκόσμια Τράπεζα, αποδεικνύουν στην πράξη την εξαθλίωση των Ελλήνων εν έτει 2016 σε όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες. 
    Όπως σε προηγούμενες μετρήσεις, έτσι και τώρα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του, οδηγώντας το 32,5% στο όριο της φτώχειας, δηλαδή 1 στους 3 συμπολίτες μας. 
    Πιο συγκεκριμένα η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει:
    Αναφέρεται ακόμη πως στην Ελλάδα η ανεργία αυξήθηκε μετά το 2010 και ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 20%, με τα εισοδήματα να μειώνονται 12% κατά μέσο όρο μεταξύ 2010 και 2014. Παράλληλα η  επίμονη μακροχρόνια ανεργία και αργή αύξηση των μισθών εμπόδισε την αύξηση των εισοδημάτων των φτωχότερων νοικοκυριών σε πολλές χώρες, αναφέρεται στην έκθεση, ενώ όπως σημειώνεται τα νοικοκυριά υψηλότερου εισοδήματος επωφελήθηκαν περισσότερο από την ανάκαμψη από ό,τι τα άτομα με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
    Στις νέες ηλικίες δε τα πράγματα είναι ακόμη πιο δυσοίωνα, καθώς παρατηρείται αύξηση της φτώχειας σε παιδιά κάτω των 17 ετών, ενώ αντίστοιχα μεγάλο είναι και το ποσοστό ανεργίας στις νέες ηλικίες που αγγίζει το 60%.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ