• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

    Τελειώνουν το ελεύθερο διαδίκτυο για λόγους...εθνικής ασφάλειας

    Η είδηση έρχεται από τη Γερμανία και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο.

    Την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να περάσει μία μερική ή ολική απαγόρευση στο διαδίκτυο επιθυμεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προτάσσοντας το...δημόσιο συμφέρον.
    Η ίδια προειδοποίησε για επικίνδυνες καταστάσεις, από τη στιγμή που στο ίντερνετ ανεβαίνουν συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο την απομάκρυνσης της κοινής γνώμης από την ορθή πολιτική και τα συμφέροντα της χώρας.
    "Κάτι έχει αλλάξει και η παγκοσμιοποίηση έχει εξελιχθεί, και  η (πολιτική)  συζήτηση λαμβάνει χώρα σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον  μέσων ενημέρωσης. Απόψεις δεν σχηματίζονται πλέον με τον τρόπο που πραγματοποιούνταν  πριν από 25 χρόνια . Σήμερα έχουμε πλαστές ιστοσελίδες, bots, trolls, πράγματα  και απόψεις που  πρέπει να μάθουμε να ασχολούμαστε  μαζί τους".
    Αφορμή στάθηκε η συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα, συζήτηση στην οποία η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε αυστηρότερους ελέγχους και ποινές στο διαδίκτυο, για να " προστατευτούν" οι πολίτες και η εθνική ασφάλεια.
    Από δικαιολογίες και προφάσεις άλλο τίποτα η Νέα Τάξη.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ