• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

    «Άρης»: Ταξίδι για την αποίκηση του κόκκινου πλανήτη

    Από όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, μόνο ο Άρης κατάφερε να κεντρίσει την προσοχή μας, καθώς παραμένει ακόμα ένα άλυτο μυστήριο. Η αποστολή ανθρώπων στο διάστημα, έχει απασχολήσει τα κορυφαία μυαλά στον κόσμο της επιστήμης, μετατρέποντας την κατάκτησή του, σε έναν μοντέρνο «διαστημικό» αγώνα δρόμου.

    Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Άρης» του National Geographic θα επιχειρήσει να απογειώσει τους τηλεθεατές, ταξιδεύοντάς τους στο διάστημα, πιο μακριά από ποτέ.  Η avant premiere πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε μια μοναδική εμπειρία προβολής του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς.

    Η προβολή έγινε στον εντυπωσιακό θόλο του πλανηταρίου, ο οποίος δημιούργησε την καθηλωτική αίσθηση του έναστρου νυχτερινού ουρανού, καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής την οποία προλόγισαν ο Ακαδημαϊκός, Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, Ομότιμος Διευθυντής Κέντρου Διαστημικής Έρευνας, Johns Hopkins University και ο Βασίλης Ηλιόπουλος, General Manager FOX Networks Group. Στη συνέχεια, οι  καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να «ταξιδέψουν» μέσα από μια μοναδική φωτογραφική έκθεση από Έλληνες αστροφωτογράφους, καθώς και να βιώσουν την εμπειρία του Microsoft Hololens, βλέποντας σε ολογραμματική απεικόνιση το πλανητικό μας σύστημα.
    Η νέα σειρά επαναπροσδιορίζει τον όρο τηλεοπτική αφήγηση, καθώς τα 6 επεισόδιά της συνδυάζουν την ποιότητα παραγωγής μιας ταινίας μεγάλου μήκους, με την απαράμιλλη ποιότητα ενός σύγχρονου ντοκιμαντέρ του National Geographic.

    Σε παραγωγή των Brian Grazer και Ron Howard, η σειρά αφηγείται τη συναρπαστική προσπάθεια της ανθρωπότητας να κατακτήσει τον πλανήτη Άρη.

    Η ιστορία επικεντρώνεται στην πρώτη απόπειρα επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, με το διαστημικό σκάφος Δαίδαλος. Το παρθενικό ταξίδι του, θα λάβει χώρα το 2033, για το οποίο έχουν επιλεγεί 6 εξειδικευμένοι αστροναύτες: O Αμερικανός επικεφαλής της αποστολής Ben Sawyer (Ben Cotton), η Αμερικανή-Κορεάτισσα πιλότος Hana Seung (Jihae), ο Ισπανός υδροβιολόγος και γεωχημικός Javier Delgado (Alberto Ammann), η Γαλλίδα φυσικός και βιοχημικός Amelie Durand (Clementine Poidatz), ο Νιγηριανός πολιτικός μηχανικός και ρομποτιστής Robert Foucault (Sammi Rotibi) και η Ρωσίδα βιοαστρονόμος και γεωλόγος Marta Kamen (Anamaria Marinca).
    Πίσω στον πλανήτη Γη, στην ομάδα του κέντρου ελέγχου αποστολής «Mars Mission Control» (MMC) που έχει ως βάση το Λονδίνο, συμμετέχει η δίδυμη αδελφή της Hana Seung, Joon Seung (την υποδύεται επίσης η Jihae) και ο Γάλλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΜC, Ed Grann (Olivier Martinez).

    Μετά την επιτυχημένη προσγείωση του «Δαίδαλος» στον Άρη καθώς και την εγκατάσταση επιχειρησιακής βάσης εκεί, η Βρετανίδα πυρηνική φυσικός Leslie Richardson (Cosima Shaw) θα αναλάβει να οργανώσει την δεύτερη φάση της αποστολής μαζί με τον παγκοσμίου φήμης βοτανολόγο και σύζυγό της, Dr. Paul Richardson (John Light).
    Το παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός «Άρης» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, αποκλειστικά στο National Geographic.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ