• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

    Κολομβία-Αεροπορική τραγωδία: Συντριβή αεροσκάφους με 81 επιβάτες - Μετέφερε ποδοσφαιρική ομάδα


    Αεροσκάφος πτήσης τσάρτερ, στο οποίο επέβαιναν 81 άνθρωποι, συνετρίβη στην Κολομβία, νωρίς το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου (ώρα Ελλάδος). Στους 75 ο αριθμός των νεκρών. Οι Αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.
    Το αεροσκάφος, της εταιρείας LaMia Airlines, απογειώθηκε από τη Βολιβία και συνετρίβη περίπου μισή ώρα αργότερα, νότια του αεροδρομίου της πόλης Μεντεγίν της Κολομβίας, όπου κατευθυνόταν.


    Μετέφερε μέλη της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε, η οποία αύριο επρόκειτο να λάβει μέρος στον τελικό του Copa Sudamerica, με αντίπαλο την ομάδα της Μεντεγίν, Ατλέτικο Νασιονάλ.
    colombia
    «Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα Chapecoense Real. Όπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η Aρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova. Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία ανέρχονται σε 75.
    Οι κολομβιανές Αρχές ανακοίνωσαν πως ένας έκτος επιζών, ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, διασώθηκε. Η πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες δεν έχει αποκλεισθεί», ανακοίνωσε η κολομβιανή υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD), η οποία είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 76 νεκρούς και πέντε επιζώντες.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος που προερχόταν από τη Βολιβία μετέφερε 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος και συνετρίβη στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν.

    Δείτε ΕΔΩ ποιοι είναι οι επιζώντες.

    Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις Aρχές του αεροδρομίου.

    Περίπου τέσσερις ώρες μετά το δυστύχημα οι επιχειρήσεις διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους διακόπηκαν λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, ανακοίνωσαν οι Aρχές του αεροδρομίου του Μεντεγίν στο Twitter.
    Ο Μέσι στο μοιραίο αεροπλάνο που συνετρίβη.
    3AD9395C00000578 3980974 image m 63 1480409764844
    Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο συνετρίβη σε ορεινή περιοχή έξω από την πόλη, στις 21:54 (τοπική ώρα).
    Ο δήμαρχος της Μεντεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρεζ ανέφερε ότι πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία.
    Για τουλάχιστον έξι επιζώντες κάνουν λόγο οι Αρχές. 

    «Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε αρχικά στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα, προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής έχουν ήδη δεχθεί τους τραυματίες. Από την άλλη πλευρά, οι Αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

    Περίπου δύο ώρες μετά η ποδοσφαιρική ομάδα του Chapecoense εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε ότι η ποδοσφαιρική της αποστολή επέβαινε στο αεροσκάφος.
    Οι ποδοσφαιριστές της μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Atletico Nacional στον τελικό της Copa Sudamericana.
    Τη συντριβή επιβεβαίωσε αρχικά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κολομβίας.

    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ