• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

    Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας προειδοποιεί ότι το σενάριο της πυρηνικής αποκάλυψης Skynet μπορεί να γίνει πραγματικότητα

    "Η μηχανή είναι μηχανή. Μπορείς να της εμπιστευτείς ένα τέτοιο ιερό πράγμα, όπως η ύπαρξη της Ανθρωπότητας; Αμφιβάλλω. Αλλά, όπως φαίνεται όλα οδεύουν προς τα κει", δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ο άνθρωπος θα πέσει θύμα της εξέλιξής του.
    Οι πόρτες της κόλασης για την ανθρωπότητα έχουν ανοίξει εδώ και δεκαετίες όταν στο τηλεγράφημμα που έστειλαν στον Ρούσβελτ για να του αναγγείλλουν την επιτυχή δοκιμή της πυρηνικής βόμβας έγραψαν "...το μωρό γεννήθηκε και έχει λαμπερά μάτια".  Από τότε το "μωρό" μεγάλωσε και η τεχνολογία εξελίχθηκε. Τώρα το "μωρό με τα λαμπερά μάτια" κινδυνεύει να γίνει ο ιππότης της Αποκάλυψης που θα καταστρέψει την ανθρωπότητα.
    Το σενάριο της πυρηνικής αποκάλυψης τύπου Skynet μπορεί να γίνει πραγματικότητα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν και όποιος βιάστηκε να χαμογελάσει ειρωνικά έσφαλε, γιατί ο ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος συνέχισε, αιτιολογώντας την άποψή του: Αυτό το σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα διότι οι σύγχρονοι πύραυλοι είναι υπερηχητικοί και μια χώρα που θα δεχθεί επίθεση από τέτοιου είδους πυραύλους δεν θα έχει χρόνο να λάβει αντίμετρα, διότι ο άνθρωπος αντιδρά πιο αργά από τη μηχανή. Έτσι, λοιπόν, αυτή η χώρα θα αναγκαστεί να αναθέσει το "καθήκον" των αντίμετρων σε ένα ρομπότ.
    Η τεχνολογική αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους κάποια μέρα να αναθέσουν τον έλεγχο του πυρηνικού τους οπλοστασίου σε ένα ρομπότ, όπως στην ταινία Terminator, όπου το πρόγραμμα Skynet είναι υπεύθυνο να απαντήσει σε μια επίθεση, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, σύμφωνα με το  TASS .
    «Έχουμε μπει στην εποχή των υπερηχητικών ταχυτήτων. Η τεχνολογική ανάπτυξη μπορεί να οδηγήσει κάποια ημέρα στην πιο επικίνδυνη στιγμή, όταν ο άνθρωπος, συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι σε θέση να αντιδράσει τόσο γρήγορα όσο μια μηχανή στην απόφαση να εξαπολύσει μια πυρηνική επίθεση ως απάντηση σε μια αιφνίδια πυραυλική επίθεση από πιθανούς εχθρούς. Αυτός είναι ο φόβος μου», είπε ο Ρογκόζιν σε μια συνάντηση με τους φοιτητές και ερευνητές από το Πολυτεχνείο του Τομσκ (Ρωσία).
    Σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου επικρατούσε η "ισορροπία του τρόμου". Τώρα, η "ισορροπία" δεν υπάρχει πια και αυτό που απέμεινε στην ανθρωπότητα είναι να ζει αγκαλιά με τον φόβο. Ο Αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας ήταν σαφέστατος, όταν έλεγε πως κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, «το γεγονός ότι θα εφαρμόζαμε αντίμετρα ήταν ο παράγοντας που απέτρεπε μια τέτοιου είδους επίθεση. Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Αυτοί (ΝΑΤΟ) αναπτύσσουν τις στρατιωτικές υποδομές τους πιο κοντά στα σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένων των αντιπυραυλικών τους συστημάτων» στα οποία η Μόσχα θα έχει λιτότερο χρόνο για να αντιδράσει μετά την λήψη του σήματος ότι δέχεται επίθεση.
    Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, η δράση των ΗΠΑ και της Ατλαντικής Συμμαχίας θα μπορούσε να δελεάσει τη Ρωσία, να αναπτύξει ένα πρόγραμμα στο οποίο θα εμπιστευθεί το πυρηνικό της οπλοστάσιο. Ένα πρόγραμμα παρόμοιο με το «αυτοματοποιημένο σύστημα όπως το Skynet στην ταινία Terminator του Hollywood». «Η μηχανή είναι μηχανή. Μπορείς να της εμπιστευτείς ένα τέτοιο ιερό πράγμα όπως η ύπαρξη της ανθρωπότητας; Αμφιβάλλω. Αλλά, όπως φαίνεται όλα οδεύουν προς τα κει», τόνισε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ