• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! Ο ΚΡΥΦΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ISIS – ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

    Κάτοικοι της Μοσούλης είδαν μέσα σε ένα άδειο τμήμα ασφαλείας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έναν χάρτη που απεικόνιζε τη «γη του χαλιφάτου», μεταδίδει το ιρακινό Al Sumaria.
    «Εχθές ορισμένοι κάτοικοι της Μοσούλης μπήκαν κρυφά σε ένα από τα τμήματα ασφαλείας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος το οποίο είχε εκκενωθεί λίγο πριν εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών», γράφει το Al Sumaria, προσθέτοντας ότι «οι κάτοικοι ανακάλυψαν έναν μεγάλο χάρτη σε έναν τοίχο μέσα σε ένα γραφείο που έγραφε πάνω Γη του Χαλιφάτου».
    «Στον χάρτη υπήρχαν μαύρα σημάδια που υποδήλωναν τα βιλαέτια [επαρχίες] της οργάνωσης στο Ιράκ και τη Συρία και άλλα σημάδια χρώματος μπλε στις χώρες που θα ανακοινώνονταν παρουσία της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων 16 αραβικών και ισλαμικών χωρών», σύμφωνα με το Al Sumaria.
    «Η πλειονότητα των βιλαετιών του ISIS βρίσκονται στις χώρες του Κόλπου και στην Αίγυπτο και στη βόρεια Αφρική», γράφει το Al Sumaria.
    Το Al Sumaria θεωρεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ανακοινώσει τα νέα βιλαέτια του λίγο πριν χάσει τη Μοσούλη, ώστε να ανυψώσει το ηθικό των υποστηρικτών του παγκοσμίως.
    Το Ισλαμικό Κράτος όταν ξεσπά κάπου ένοπλη στάση υποστηρικτών του αναγνωρίζει το έδαφος που θέτουν υπό τον έλεγχό τους ως βιλαέτι, δηλ. επαρχία, του «χαλιφάτου».
    Ανακήρυξη νέων βιλαετιών μπορεί να γίνει μόνο εάν ξεσπάσουν εξεγέρσεις τζιχαντιστών σε μια σειρά από χώρες. Ίσως το Ισλαμικό Κράτος να ετοιμάζει μια ευρύτερη ανάφλεξη στον χάρτη ως απάντηση στο χάσιμο της Μοσούλης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ