• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

    Ραγδαίες Πολιτικές Εξελίξεις! Ετοιμάζεται «ΣΤΡΑΤΟΣ» που θα Καταλάβει το Κράτος!!

    «Στρατό» για την… κατάληψη του κράτους αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας ετοιμάζουν στη Νέα Δημοκρατία. Αν και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών παραμένει αδιευκρίνιστος και απροσδιόριστο το πολιτικό, οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν, στην Πειραιώς όχι μόνο προεξοφλούν τη νίκη (τους) καθώς και τον σχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά, επιπλέον, φτιάχνουν κατάλογο με τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις καίριες θέσεις, ήτοι γενικοί γραμματείς υπουργείων, διοικητές οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου, κ.ά., καθώς πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να αντικατασταθούν, και μάλιστα άμεσα, την επόμενη κιόλας ημέρα, όλοι όσοι διορίσθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
    Τις θέσεις θα καταλάβουν πρόσωπα που θα έχουν την έγκριση του στενού επιτελείου του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κι αφού θα έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους ότι ασπάζονται το όραμά του για τη… νέα Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον κατάλογο αυτό εκτός από τεχνοκράτες θα περιληφθούν και όσα στελέχη δεν περιληφθούν στις λίστες του κόμματος για τις εκλογές αλλά και όσοι εκλεκτοί της ηγεσίας δεν καταφέρουν να εκλεγούν βουλευτές. Αντίθετα, η πόρτα θα είναι κλειστή για τους πολιτευτές. Η επεξεργασία των ονομάτων έχει -όπως φημολογείται- ξεκινήσει και αναμένεται να γίνει η σχετική σφαγή, καθώς οι πέριξ του κ. Μητσοτάκη θα επιχειρήσουν αφενός να προωθήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και αφετέρου να τακτοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους σε προνομιούχες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητσοτάκης έχει δεχθεί εισηγήσεις ώστε την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην περιοριστεί στην απομάκρυνση όσων αξιωματούχων διορίσθηκαν από την τωρινή κυβέρνηση, αλλά, σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, να εξεταστούν λεπτομερώς οι αποφάσεις που υπέγραψαν όλοι οι παραπάνω στη διάρκεια της θητείας τους. Να εξακριβωθεί δηλαδή αν ήταν σύννομες ή έχουν σκιές παρανομίας και όπου προκύψει ζήτημα οι υποθέσεις να πηγαίνουν στη δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι έτσι θα δώσουν το… τελειωτικό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ και το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς.
    Επί της ουσίας, οι θερμόαιμοι της Πειραιώς του προτείνουν να ξεκινήσει ένα «πογκρόμ» σε βάρος ενός μεγάλου αριθμού προσώπων που αυτήν τη στιγμή κατέχουν θέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς. Κάτι που, αν συμβεί, θα πυροδοτήσει σκληρή πολιτική σύγκρουση και κοινωνική αναστάτωση. Με βάση τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τις σχετικές εισηγήσεις, αλλά δεν αποσαφηνίζει τις προθέσεις του. Οποιαδήποτε εκδήλωση ρεβανσισμού θα ήταν κόντρα στις τωρινές διακηρύξεις του ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θα κυβερνήσει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει η χώρα. Πλην όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι μετεκλογικές αποφάσεις θα ακυρώνουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ