• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

    Επιθανάτιες Εμπειρίες & μετάβαση Συνειδητότητας

    Επιθανάτιες Εμπειρίες & μετάβαση Συνειδητότητας: Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που αναζητά να απαντήσει η Σύγχρονη Επιστήμη σχετικά με την ανθρώπινη συνειδητότητα, έχει να κάνει με την προέλευσή της – αν δηλαδή παράγεται από τις εγκεφαλικές διεργασίες, ή αν το μυαλό είναι απλά ο “δέκτης” μίας ανώτερης Συνειδητότητας. 
    Αν ισχύει το δεύτερο, μπορεί να σημαίνει πως τα φυσικά σώματά μας δεν είναι απαραίτητα για την συνέχιση της ύπαρξής της. Ίσως αυτή η Συνειδητότητα να υπάρχει και χωρίς το σώμα μας.
    Απαντώντας τέτοιου είδους ερωτήσεις κατανοούμε καλύτερα την φύση της ανθρώπινης πραγματικότητας, και φαίνεται πως η Κβαντική Φυσική μπορεί να δώσει τις απαντήσεις σχετικά με την Συνειδητότητα και την σχέση της με την φυσική υπόσταση του ανθρώπου.
    Ο Max Planck, ο Θεωρητικός Φυσικός στον οποίο οφείλεται η Κβαντική Θεωρία – που του χάρισε το Νόμπελ Φυσικής το 1918 – παρέχει ίσως την καλύτερη εξήγηση για την αναγκαιότητα κατανόησης της Ανθρώπινης Συνειδητότητας: ” Θεωρώ πως η Συνειδητότητα είναι Θεμελιώδης. Θεωρώ πως η Ύλη είναι παράγωγο της Συνειδητότητας. Οτιδήποτε συζητάμε, οτιδήποτε θεωρούμε υπαρκτό, αναδεικνύει αυτή την Συνειδητότητα.”
    Που πηγαίνει η Συνειδητότητα μετά τον θάνατο;
    το 2010, ο Robert Lanza, ένας από τους πιό αξιόλογους επιστήμονες στον κόσμο, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο: Βιοκεντρισμός: Πως η ζωή και η συνειδητότητα είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του Σύμπαντος
    Ο Lanza έχει ενδιαφερθεί για την Κβαντική Μηχανική και την Αστροφυσική, ενασχόληση που τον οδήγησε στο μονοπάτι ανάπτυξης της δικής του θεωρίας Βιοκεντρισμού: Μία θεωρία που αναφέρει πως η ζωή και η Συνειδητότητα είναι θεμελιώδεις αρχές για την κατανόηση της πραγματικότητας, και πως η Συνειδητότητα προέχει της δημιουργίας του Υλικού Σύμπαντος.Η θεωρία αυτή αναφέρει πως η Συνειδητότητα δεν πεθαίνει μαζί με τον άνθρωπο, αλλά προχωρά σε μία άλλη κατάσταση ύπαρξης, κάτι που ίσως αποδεικνύει πως δεν είναι κατασκεύασμα του ανθρώπινου Νου.
    Η Θεωρία του Lanza αναφέρει πως αν το σώμα παράγει Συνειδητότητα, τότε αυτή πεθαίνει μαζί με το φυσικό σώμα. Αν όμως το σώμα “δέχεται” την Συνειδητότητα με τον ίδιο τρόπο που ένας ηλεκτρικός πίνακας δέχεται ηλεκτρικά σήματα, τότε φυσικά η Συνειδητότητα δεν πεθαίνει με τον θάνατο του Φυσικού σώματος. Μπορεί όμως να αποδειχθεί κάτι τέτοιο;
    Επιθανάτιες Εμπειρίες και μετάβαση Συνειδητότητας
    Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο του Δρ. Bruce Greyson, που θεωρείται ο “πατέρας” των μελετών για τις Επιθανάτιες Εμπειρίες και είναι Επίτιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Virginia.
    Στο εν λόγω βίντεο περιγράφει καταγεγραμμένες περιπτώσεις ατόμων που ήταν κλινικά νεκροί (δίχως εγκεφαλική δραστηριότητα), που παρατηρούσαν οτιδήποτε συνέβαινε στο χειρουργικό τραπέζι και στον εαυτό τους την ίδια στιγμή. Περιγράφει τις Επιθανάτιες Εμπειρίες – στις οποίες τα άτομα μπορούν να περιγράψουν πράγματα τα οποία είναι αδύνατον να γνωρίζουν. Μία επίσης σημαντική αναφορά που κάνει ο επιστήμονας, είναι η υλική οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε αυτά τα φαινόμενα, κάτι που κάνει την μελέτη τους αποτρεπτική κατά κάποιο τρόπο.
    Οι Επιθανάτιες Εμπειρίες (NDE) έχουν ερευνηθεί και καταγραφεί για πάρα πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, το 2001 το Διεθνές Ιατρικό εγχειρίδιο The Lancet, δημοσίευσε μία έρευνα 13 χρόνων πάνω στις Επιθανάτιες Εμπειρίες: Οι ερευνητές κατέγραψαν ένα σύνολο 344 ασθενών, και το εκπληκτικό 18% από εκείνους είχαν αναμνήσεις από τις στιγμές κατά τις οποίες δεν διέθεταν εγκεφαλική δραστηριότητα ή Συνειδητότητα, και το 12% είχε μία “βαθιά” εμπειρία του φαινομένου. Όλα αυτά ενώ δεν υπήρχε καθόλου εγκεφαλική δραστηριότητα σε κανέναν από τους ασθενείς.
    Ίσως ο Nikola Tesla το έθεσε με τον καλύτερο τρόπο: “Την ημέρα που η Επιστήμη θα ξεκινήσει να ερευνά μη – Φυσικά Φαινόμενα, θα πραγματοποιήσει μεγαλύτερη πρόοδο σε μία δεκαετία, από όση πρόοδο πραγματοποίησε σε όλους τους προηγούμενους αιώνες της ύπαρξής της.”
    Υπάρχει λόγος για τον οποίο οι Επιστήμονες αναζητάνε ολοένα και περισσότερο την ίδια την φύση της Συνειδητότητας. Η αλήθεια είναι πως η ύλη δεν αποτελεί την μοναδική πραγματικότητα. Αν θέλουμε πραγματικά να ερευνήσουεμ την φύση της ανθρώπινης ύπαρξης, δεν μπορούμε να ερευνούμε μονάχα την Φυσική πραγματικότητα, αγνοώντας την μετάβαση της Συνειδητότητας μετά τον Θάνατο σε μία από τις ανώτερες σφαίρες ύπαρξης.. Αυτό που μένει να μάθουμε, είναι οι υπόλοιπες πραγματικότητες που βρίσκονται εκεί έξω και ο πραγματικό αχανής ρόλος της Συνειδητότητας, καθώς και οι πραγματικές απεριόριστες δυνατότητές της…

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ