• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

    Έντρομοι οι κάτοικοι στους Γαργαλιάνους από δυό εκκωφαντικούς θορύβους – Σείστηκε η γη

    Στο πόδι σηκώθηκε η ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας!
    Λίγο μετά τις 14.30 σήμερα το μεσημέρι, ακούστηκαν δύο ισχυρότατοι θόρυβοι που προκάλεσε ωστικό κύμα με αποτέλεσμα να νοιώσουν τον κόσμο να σείεται. Οι θόρυβοι έμοιαζαν με ισχυρή έκρηξη. Το περιστατικό διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο περί τίνος επρόκειτο. Αναφορές για το ίδιο συμβάν υπάρχουν και από άλλες περιοχές της Τριφυλίας, αλλά και στην περιοχή της Καλαμάτας.
    Πάντως, είναι πολύ πιθανό όπως όλα δείχνουν το περιστατικό να οφείλεται σε πολεμικά αεροσκάφη που έσπασαν το φράγμα του ήχου.
    Τι συμβαίνει όταν ένα αεροσκάφος σπάει το φράγμα της ταχύτητας του ήχου
    Όταν ένα αεροσκάφος ταξιδεύει με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου τα κύματα του ήχου που εκπέμπονται δεν μπορούν να ξεπεράσουν το αεροπλάνο και έτσι συσσωρεύονται σε έναν κώνο πίσω από αυτό. Όταν πραγματοποιείται λοιπόν το σπάσιμο του φράγματος του ήχου εμφανίζεται ένα ασυνήθιστο σύννεφο. Η αιτία είναι πως πραγματοποιείται πτώση της πίεσης του αέρα, αυτός συμπυκνώνεται και σχηματίζει σταγονίδια νερού. Ένας ακροατής ακούει ένα “μπαμ” μόλις ένα αεροσκάφος σπάσει την ταχύτητα του ήχου επειδή ακούει τον ήχο του αεροσκάφους που έχει συσσωρευτεί πίσω του.
    gargalianoionline.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ