• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! «ΑΣΥΛΙΑ» ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
    Μετά την «ασυλία» που παρασχέθηκε με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου για τη δημόσια περιουσία, νέα ρύθμιση παράσχει τώρα πλήρη προστασία από ποινικές και αστικές ευθύνες και στους εμπειρογνώμονες που κάνουν εισηγήσεις στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.
    Η διάταξη (άρθρο 20) του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο εναρμονίζεται το εθνικό δίκαιο με ευρωπαϊκή οδηγία για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, που ψηφίζεται σε λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για επικίνδυνη και υπερβολική ρύθμιση.
    Την επέκταση της «ασυλίας» και στους εμπειρογνώμονες του υπερταμείου, στηλίτευσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, σημειώνοντας: «Αν ήταν λελογισμένη η προστασία να τη δεχτούμε. Αλλά δεν μπορεί να είναι εν λευκώ. Εν λευκώ έγκλημα και τους λέμε εκ των προτέρων αθώοι; Δεν γίνεται».
    «Η ασυλία αυτή στους εμπειρογνώμονες του Υπερταμείου θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ασυλία και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στις τράπεζες και στο τέλος θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι», προειδοποίησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς.

    Η επίμαχη ρύθμιση του νομοσχεδίου προβλέπει συγκεκριμένα ότι: «Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της Εταιρίας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν σε αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους. Εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ