• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΟΝΟΣΙΑ! ΘΑ ‘ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ… ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ;

    Γράφει ο Κυναίγειρος για το Hellas-Now.com

    Στις εποχές των δεκαετιών του 1950 και 1960 επανέρχεται η υγειονομική κατάσταση στη χώρα. 

    Ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί, και που θεωρούνταν «ανάμνηση» επανεμφανίζονται, λόγω της απουσίας υγειονομικού ελέγχου των χιλιάδων λαθρομεταναστών που κατακλύζουν καθημερινά την χώρα, και την μείωση των κονδυλίων για την υγεία και την γενικότερη πολιτική προστασία.
    Έτσι μετά την επανεμφάνιση εδώ και λίγα χρόνια κρουσμάτων της..φυματίωσης, που είχε εξαφανιστεί από την Ελλάδα από το 1974, με αποτέλεσμα να ξανανοίξουν πάλι μονάδες αντιμετώπισης της νόσου, τώρα έχουμε και κρούσματα..ελονοσίας.65 τον αριθμό, με τα 61 να αφορούν «εισαγόμενους» φορείς της νόσου, και τους υπόλοιπους 4, να είναι Έλληνες που δοκιμάζουν για τα καλά τις μνημονιακές πολιτικές, αφού λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν έγιναν στο βαθμό που έπρεπε οι ετήσιοι ψεκασμοί αντιμετώπισης των κουνουπιών, ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές.
    Και αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία. Που «φημίζονται για την «ακρίβειά» τους καθώς επίσης και την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει όλες τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, που μας λέει «να μην ανησυχούμε».
    Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι να βιώνουμε καταστάσεις που οδήγησαν ήδη σε καραντίνα..12 δήμους της χώρας. Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Αν αναλογιστούμε ότι αναμένονται από το φθινόπωρο ένταση και αύξηση των «μεταναστευτικών ροών» τότε θα ζήσουμε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις.
    Αλήθεια αυτές οι υγειονομικές ωρολογιακές βόμβες, έχει αναλογιστεί κανείς πότε θα εκραγούν; Αυτό που μένει τώρα να δούμε, είναι αν θα επιστρέψουμε στον μεσαίωνα και θα δούμε να εμφανίζονται πάλι η..χολέρα, η πανούκλα και ο τύφος.
    Αλλά ας μην το παίρνουμε και κατάκαρδα..Η Ελλάδα είναι μια «ανοιχτή αγκαλιά» -σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης- για όλους. Το αν αυτή η αγκαλιά θα είναι και «θανατηφόρα» για τους ντόπιους κατοίκους της χώρας, μικρή σημασία έχει. Πάνω από όλα ο «πολυπολιτισμός» και η παγκοσμιοποίηση…Περαστικά μας..

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ