• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

    Σωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης

    **Προβλήματα ύπνου

    Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει το σώμα καθώς επίσης και το μυαλό. Τα προβλήματα που υποτροπιάζουν ή παραμένουν κοιμισμένα είναι κοινά σε πολλά άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Αλλά μερικοί μπορούν να διαπιστώσουν και μόνοι τους ότι διατηρούν τα μάτια κλειστά στο πρόβλημα.
    **Πόνος στο στήθος
    Μπορεί να είναι ένα σημάδι καρδιακού προβλήματος των πνευμόνων, ή του στομαχιού. Μόνο ο γιατρός σας μπορεί να αποκλείσει αυτές τις αιτίες. Μερικές φορές όμως, είναι ένα σύμπτωμα κατάθλιψης. Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή είναι πιο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί.
    **Κόπωση και εξάντληση
    Αν αισθάνεστε τόσο κουρασμένος που δεν έχετε ενέργεια για τις καθημερινές εργασίες - ακόμα και όταν κοιμάστε ή αναπαύεστε- μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε κατάθληπτικός. Η κατάθλιψη και η κούραση είναι δύο συνθήκες που κάνουν τα πράγματα να φαίνονται χειρότερα.
    **Μυϊκοί πόνοι και πόνοι αρθρώσεων
    Όταν ζείτε με συνεχή πόνο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης.
    Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πόνο, επειδή οι δύο προϋποθέσεις μοιράζονται τους χημικούς αγγελιοφόρους στον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν ενα μόνιμο πόνο.
    **Πεπτικά προβλήματα
    Ο εγκέφαλος και το πεπτικό σύστημα συνδέονται στενά. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί έχουν στομαχόπονο ή ναυτία σε φάσεις έντονου στρές και ανησυχίας. 
    Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το έντερο, και να προκαλέσει ναυτία, δυσπεψία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.
    **Πονοκέφαλοι
    Μια μελέτη δείχνει ότι τα άτομα με μεγάλη κατάθλιψη είναι πιο επηρρεπής στις ημικρανίες, όπως επίσης και τα άτομα με ημικρανίες έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.
    **Αλλαγές στην όρεξη ή το σωματικό βάρος
    Στην κατάθλιψη μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν όρεξη, ενώ άλλοι δεν μπορούν να σταματήσουν το φαγητό. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απώλεια ή αύξηση βάρους, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενέργειας. Επίσης έχει συνδεθεί με διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία, η ανορεξία, ή υπερφαγία.
    **Πόνος στην πλάτη
    Όταν σας πονάει σε τακτική βάση, μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη. Και οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν έντονους πόνους στο λαιμό ή στην πλάτη.
    **Ταραχή και ανησυχία
    Τα προβλήματα ύπνου ή άλλα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε ανησυχία, και να επιδεινώνει το άγχος. Οι άνδρες έχουν πιο πολλές πιιθανότητες από ό, τι οι γυναίκες να είναι οξύθυμοι όταν έχουν κατάθλιψη.
    **Σεξουαλικά προβλήματα
    Εάν είστε καταθλιπτικός, μπορεί να χάσετε το ενδιαφέρον σας για το σεξ. Μερικά συνταγογραφούμενα φάρμακα που θεραπεύουν την κατάθλιψη μπορεί επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τις επιδόσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τις σχετικές επιλογές των φαρμάκων σας.
    **Άσκηση
    Η έρευνα δείχνει ότι αν ασκείσαι τακτικά, απελευθερώνονται χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που σας κάνουν να νιώθετε καλά, βελτιώνει τη διάθεση, και μειώνει την ευαισθησία στον πόνο. Παρά το γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα από μόνη της δεν θα θεραπεύσει την κατάθλιψη, μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα μακροπρόθεσμα. Εάν είστε καταθλιπτικός, μερικές είναι δύσκολο να πάρετε αυτή την απόφαση. Αλλά προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι θα διευκολύνει την αίσθηση της κούρασης, όπως επίσης θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ